Σε οκτώ μήνες χωρίς αναστολή για δωροληψία καταδικάστηκε ο Εχούντ Ολμέρτ

Σε οκτώ μήνες χωρίς αναστολή για δωροληψία καταδικάστηκε ο Εχούντ Ολμέρτ

Επιχειρηματίας του είχε δώσει 600 χιλιάδες δολάρια όταν ήταν δήμαρχος Ιερουσαλήμ αλλά και άλλα ποσά όταν έγινε υπουργός

Σε οκτώ μήνες χωρίς αναστολή για δωροληψία καταδικάστηκε ο Εχούντ Ολμέρτ
Στην πολιτική «αποκαθήλωση» του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρτ ενδέχεται να οδηγήσει η σημερινή καταδίκη του για υπόθεση δωροληψίας. Δικαστήριο του Ισραήλ καταδίκασε σε φυλάκιση οκτώ μηνών τον Ολμέρτ, απόφαση η οποία έρχεται να προστεθεί στην εξαετή φυλάκιση στην οποία είχε καταδικαστεί για άλλη υπόθεση. 

Ο Ολμέρτ  είχε αποχωρήσει από την πρωθυπουργία του Ισραήλ υπό το βάρος κατηγοριών για διαφθορά. Το 2012, είχε απαλλαγεί από την κατηγορία δωροληψίας στην υπόθεση με τους «φακέλλους μετρητών». 

Ο επιχειρηματίας Μόρις Ταλάνσκις από τη Νέα Υόρκη είχε δώσει 600 χιλιάδες δολάρια στον Ολμέρτ όταν ήταν δήμαρχος Ιερουσαλήμ αλλά και άλλα ποσά όταν έγινε υπουργός, όμως, τότε δεν είχε αποδειχθεί στο δικαστήριο ότι τα ποσά είχαν χρησιμοποιηθεί για παράνομους σκοπούς. 

Η απαλλαγή του Ολμέρτ τότε από την βαρύτερη κατηγορία της διαφθοράς είχε αφήσει ανοιχτό το παράθυρο επιστροφής του στην πολιτική σκηνή του Ισραήλ. Ωστόσο, όταν η συνεργάτιδά του Σουλά Ζακέν, κατέθεσε σε βάρος του και πρόσφερε έγγραφα και ηχογραφήσεις, τότε ο Ολμέρτ βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης