Αλ Αμπάντι: Η ανάκτηση της πόλης Ραμάντι από το Ιράκ είναι ζήτημα ημερών

Αλ Αμπάντι: Η ανάκτηση της πόλης Ραμάντι από το Ιράκ είναι ζήτημα ημερών

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι ιρακινές δυνάμεις τράπηκαν σε φυγή όταν ήρθαν αντιμέτωπες στο Ραμάντι με έναν αρκετά μικρότερο στρατό των Τζιχαντιστών

Αλ Αμπάντι: Η ανάκτηση της πόλης Ραμάντι από το Ιράκ είναι ζήτημα ημερών
Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ Αλ Αμπάντι δήλωσε το Ιράκ μπορεί να ανακτήσει την πόλη Ραμάντι, που πρόσφατα έπεσε στα χέρια των Τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, «μέσα σε λίγες μέρες».

Ωστόσο, όπως επισήμανε στο BBC, απαιτείται περισσότερη υποστήριξη από τα μέλη τουδιεθνούς συνασπισμού, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός.

Οι ιρακινές δυνάμεις υπέστησαν αρκετές ήττες σε συγκρούσεις τους με το Ισλαμικό Κράτος την περασμένη χρονιά. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, τράπηκαν σε φυγή όταν ήρθαν αντιμέτωποι στο Ραμάντι με έναν αρκετά μικρότερο στρατό των Τζιχαντιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, δήλωσε την Κυριακή ότι οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν πως τα ιρακινά στρατεύματα έχουν χάσει τη θέληση να πολεμήσουν.

Στη συνέντευξή του στο BBC, ο Αλ Αμπάντι εξέφρασε την έκπληξή του για αυτό το σχόλιο του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας. «Ο κ. Κάρτερ πάντοτε υποστήριζε το Ιράκ και είμαι σίγουρος ότι οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν είναι λανθασμένες», είπε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης