Κατάρ: Απαγορεύουν σε εργάτες τους από το Νεπάλ να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να παραβρεθούν σε κηδείες, μετά από το σεισμό

Κατάρ: Απαγορεύουν σε εργάτες τους από το Νεπάλ να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να παραβρεθούν σε κηδείες, μετά από το σεισμό

Δεν τους αφήνουν για να μη μείνουν πίσω τα έργα

Κατάρ:  Απαγορεύουν σε εργάτες τους από το Νεπάλ να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να παραβρεθούν σε κηδείες, μετά από το σεισμό
Σε εργάτες με καταγωγή από το Νεπάλ που δουλεύουν  στο Κατάρ οικοδομώντας τα στάδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022,απαγορεύει άδεια η κυβέρνηση να επισκεφτούν τις οικογένειες τους η να παραβρεθούν ακόμη και σε κηδείες δικών τους ανθρώπων στην πατρίδα τους, έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό που σκότωσε περισσότερα  από 8.000 άτομα.

Συνολικά, 1,500,000 μετανάστες απασχολούνται  για τις προετοιμασίες του Παγκόσμιου Κυπέλου του 2022 στο Κατάρ,  εκ των οποίων 400.000 έχουν καταγωγή από το Νεπάλ και οι υπόλοιποι κυρίως από την Ινδία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Σρι Λάνκα.

Ο υπουργός εργασίας του Νεπάλ Tek Bahadur Gurung, δήλωσε ότι : «Μετά από το σεισμό της 25ης Απριλίου, ζητήσαμε από όλες τις εταιρείες στο Κατάρ να δώσουν ειδική άδεια και να καλύψουν τα ταξιδιωτικά εισιτήρια σε εργάτες από το Νεπάλ. Όμως, σε όσους δουλεύουν για τις εγκαταστάσεις και προετοιμασία του Παγκόσμιου Κυπέλλου,  δεν τους έχει επιτραπεί να φύγουν λόγω της πίεσης για να ολοκληρώσουν τα έργα στην ώρα τους.

Κλείσιμο
«Έχουν χάσει συγγενείς και τα σπίτια τους και υπομείνουν πολύ δύσκολες συνθήκες στο Κατάρ. Αυτό επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τον πόνο τους», επισημαίνει ο υπουργός, ενώ προσθέτει πως «Θέλουμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση του Κατάρ και φορείς όπως η FIFA, επειδή ο λαός μας χρειάζεται τις θέσεις εργασίας και το Νεπάλ χρειάζεται τα χρήματα περισσότερο από ποτέ.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον λαό του Νεπάλ και των άλλων εργαζομένων στο Κατάρ, αλλά εμείς πρέπει να τους βοηθήσουμε και δεν μπορούμε να σιωπούμε άλλο».

Η κυβέρνηση για πρώτη φορά επέκριναν δημοσίως το κυβερνών σώμα του ποδοσφαίρου FIFA και τους εμπορικούς της εταίρους. Επιμένει ότι πρέπει να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση για το Κατάρ για να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους 1.500.000 μετανάστες που απασχολούνται στο κράτος του Κόλπου, ως μέρος της κατασκευής βραχίονα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ωστόσο, ανώτατη επιτροπή του Κατάρ που επιβλέπει τα έργα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δήλωσε ότι έχουν δώσει άδεια σε περισσότερα  από 500 άτομα από το Νεπάλ να επιστρέψουν προσωρινά στην πατρίδα τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης