Τσεχία: Θύελλα αντιδράσεων για ριάλιτι, όπου μια οικογένεια ζει υπό την κατοχή των Γερμανών ναζί

Τσεχία: Θύελλα αντιδράσεων για ριάλιτι, όπου μια οικογένεια ζει υπό την κατοχή των Γερμανών ναζί

Ηθοποιοί σε ρόλους κατοίκων, Γερμανών στρατιωτών και αξιωματικών της Γκεστάπο

Τσεχία: Θύελλα αντιδράσεων για ριάλιτι, όπου μια οικογένεια ζει υπό την κατοχή των Γερμανών ναζί
Αντιδράσεις προκαλεί η νέα τηλεοπτική σειρά από το κρατικό κανάλι της Τσεχίας CT, όπου μια οικογένεια αναπαριστά με ρεαλιστικό τρόπο τις συνθήκες ζωής και κινδύνους που βίωνε πολύς κόσμος  υπό την κατοχή των Γερμανών.

Επί δύο μήνες το καλοκαίρι του 2014 σε ένα απομονωμένο ορεινό σπίτι, επτά μέλη τριών γενιών μιας οικογένειας Τσέχων, έζησαν σε μια ζωή άλλη εποχή.

Με την ανάλογη ενδυμασία ηθοποιοί παίζουν τους ρόλους των άλλων κατοίκων, των Γερμανών στρατιωτών και των αξιωματικών της Γκεστάπο.


Κλείσιμο

Με τίτλο «Διακοπές στο προτεκτοράτο», μεταδόθηκε το Σάββατο το πρώτο εκ των οχτώ συνολικά επεισοδίων  που αναμένονται να ολοκληρωθούν  μέχρι τις 13 Ιουνίου και φέρουν τίτλους όπως «Κανόνες επιβίωσης», «Με έναν γκεσταπίτη πίσω από την πόρτα» «Επιδρομή».

Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι η εκπομπή είναι εμπνευσμένη από διάφορες ξένες εκπομπές, όπως το Wartime Farm του BBC.

Ήδη από την πρώτη προβολή, οι αντιδράσεις και οι κριτικές ήταν έντονες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το σχόλιο της  εφημερίδας Times of Israel, η οποία έγραψε «Ευτυχώς για την οικογένεια δεν θα τους συμπεριφερθούν όπως στους 82.309 Εβραίους που έζησαν υπό το προτεκτοράτο και οδηγήθηκαν από τους ναζί στα στρατόπεδα θανάτου».

Ωστόσο, από τη δική της πλευρά η δημιουργός του Τήλε-ριάλιτι Ζόρα Τσεζνκοβα αναφερει «Καιρό έψαχνα μια εκπομπή που θα μου επέτρεπε να δείξω τον τρόπο ζωής μιας άλλης εποχής, διασφαλίζοντας τη μέγιστη αυθεντικότητα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης