Ιράκ: Συντονισμένες εκρήξεις με 14 τραυματίες στην επαρχία Ντιγιάλα

Ιράκ: Συντονισμένες εκρήξεις με 14 τραυματίες στην επαρχία Ντιγιάλα

Εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν ή εντοπίστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, προκαλώντας κυρίως υλικές ζημιές, με τις αρχές να αποκλείουν το δρόμο για λόγους προφύλαξης της περιοχής

Ιράκ: Συντονισμένες εκρήξεις με 14 τραυματίες στην επαρχία Ντιγιάλα
Οκτώ εκρήξεις που στόχευαν κυρίως τις δυνάμεις ασφαλείας, τάραξαν την ατμόσφαιρα, στις ιρακινές πόλεις Μπάκουμπα και Μπαλαντρούζ, την Κυριακή, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας, κάτι που ώθησε τις αρχές στο να σφραγίσουν την πρόσβαση από και προς αυτές τις περιοχές.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές και στρατιωτικές πηγές, 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις, η μία εκ των οποίων προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας που εξερράγη μαζί με το παγιδευμένο του αυτοκίνητο, στο κέντρο της Μπάκουμπα, πρωτεύουσας της επαρχίας Ντιγιάλα, στα βόρεια της Βαγδάτης.

Δυο άλλα αυτοκίνητα εξερράγησαν στα βόρεια περίχωρα της πόλης και άλλο ένα στο χώρο στάθμευσης του αρχηγείου της 5ης μεραρχίας του στρατού, στην ανατολική άκρη της πόλης.

Κλείσιμο
Άλλοι τρεις εκρηκτική μηχανισμοί ανακαλύφθηκαν στον κεντρικό δρόμο της Μπάκουμπα και πυροδοτήθηκαν ελεγχόμενα, από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Άλλες τέσσερις βόμβες εξερράγησαν, έξω από σπίτια  αστυνομικών στην Μπαλαντρούζ, μια πόλη ακόμα ανατολικότερα, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. «Αυτή είναι μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης της επαρχίας» είπε ο Μπακρ αλ-Ταμίμι, αντισυνταγματάρχης του τμήματος πληροφοριών στην Μπάκουμπα.

«Ο συνολικός αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 14. Το μεγαλύτερο πλήγμα ήταν οι υλικές ζημιές» είπε, αποκαλύπτοντας πως οι επιθέσεις ήταν συντονισμένες, καθώς όλες οι εκρήξεις σημειώθηκαν περίπου την ίδια ώρα, νωρίς το πρωί.

Επίσης ο αλ-Ταμίμι κατέδειξε το ISIS ως το δράστη των επιθέσεων, σε μια προσπάθεια να εξαντλήσει τις δυνάμεις των δυνάμεων ασφαλείας που πολεμούν σε άλλα σημεία των επαρχιών Σαλαχεντίν και Ντιγιάλα. Παρ' όλα αυτά δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης των επιθέσεων από το ISIS, σε μια περιοχή την οποία η κυβέρνηση, ανακοίνωσε πως εκκαθάρισε από υπολείμματα τζιχαντιστών, τον Ιανουάριο.

«Είχαμε την πληροφόρηση πως 74 παγιδευμένα αυτοκίνητα θα είχαν ως στόχο την επαρχία Ντιγιάλα, γι' αυτό πήραμε μέτρα, κλείνοντας τις εισόδους προς την Μπάκουμπα, που αποτελεί την κύρια οδό σύνδεσης μεταξύ Βαγδάτης και Ντιγιάλα» ανακοίνωσε ο αντισυνταγματάρχης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης