Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ στη Σομαλία

Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ στη Σομαλία

Έπειτα από ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των τζιχαντιστών της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ και κυβερνητικών δυνάμεων -  Σκοτώθηκαν τρεις εργαζόμενοι και ένας βουλευτής στο Υπουργείο Μεταφορών 

Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ στη Σομαλία
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν έπειτα από ένοπλες συγκρούσεις στην νότια Σομαλία μεταξύ των τζιχαντιστών της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ και κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ με επίθεση της στην πρωτεύουσα η οργάνωση σκότωσε τρεις εργαζομένους στο Υπουργείο Μεταφορών και έναν βουλευτή, ανέφεραν χθες αξιωματούχοι και μέλη της οργάνωσης.

Η αλ Σεμπάμπ εξαπέλυσε επίθεση την Παρασκευή σε κυβερνητικά στρατεύματα σε περιοχή νότια της πρωτεύουσας Μογκαντίσου. Οι συγκρούσεις κράτησαν ως το πρωί του Σαββάτου με απολογισμό 24 νεκρούς, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

Σε δύο ένοπλες επιθέσεις στην πρωτεύουσα, η οργάνωση, που επιδιώκει να ανατρέψει την κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τη Δύση, σκότωσε τρεις εργαζόμενους του υπουργείου Μεταφορών, ενώ σε άλλη επίθεση σκότωσε έναν βουλευτή, σύμφωνα με αστυνομικές και κοινοβουλευτικές πηγές.

Κλείσιμο
Η ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων στις νότιες περιοχές και στο Μογκαντίσου. "Θα συνεχίσουμε να σκοτώσουμε τους εχθρούς", δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης στο Ρόιτερς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης