Μπουρούντι: Ο πρόεδρος παίζει ανέμελος ποδόσφαιρο, ενώ οι διαδηλωτές σκοτώνονται

Μπουρούντι: Ο πρόεδρος παίζει ανέμελος ποδόσφαιρο, ενώ οι διαδηλωτές σκοτώνονται

Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν την Πέμπτη στην πρωτεύουσα Μπουζουμπούρα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, παρά την απαγόρευση που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση

Μπουρούντι: Ο πρόεδρος παίζει ανέμελος ποδόσφαιρο, ενώ οι διαδηλωτές σκοτώνονται
Ενώ οι πολίτες του Μπουρούντι εξακολουθούν να βγαίνουν στους δρόμους, εκφράζοντας την οργή τους απέναντι στην κυβέρνηση και τις πολιτικές της, μετά την απόπειρα ανατροπής του προέδρου της χώρας με πραξικόπημα, ο Πιερ Ενκουρουνζίζα εθεάθη και «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό να παίζει ανέμελος ποδόσφαιρο με μερικούς φίλους του.

Κι όλα αυτά ενώ δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν την Πέμπτη στην πρωτεύουσα Μπουζουμπούρα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, παρά την απαγόρευση που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση.

Συνολικά 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 431 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των διαδηλώσεων, πριν από ένα περίπου μήνα, όταν ο πρόεδρος Ενκουρουνζίζα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για μια τρίτη θητεία στον προεδρικό θώκο.
Κλείσιμο

Ο πρόεδρος, πάντως, φαίνεται ότι διατηρεί την ψυχραιμία του, παρά τα όσα συμβαίνουν στην χώρα του και αγνοώντας τη βούληση του λαού.

Έτσι, χθες, απαθανατίστηκε να παίζει χαρούμενος ποδόσφαιρο με τους φίλους του στην πρωτεύουσα, λίγη ώρα αφότου η αστυνομία είχε πυροβολήσει εναντίον ενός διαδηλωτή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης