Τζιχαντιστές κατέλαβαν νοσοκομείο σε πόλη της Συρίας

Τζιχαντιστές κατέλαβαν νοσοκομείο σε πόλη της Συρίας

Στο νοσοκομείο είχαν καταφύγει εδώ και ένα μήνα 150 στρατιώτες με τις οικογένειές τους

Τζιχαντιστές κατέλαβαν νοσοκομείο σε πόλη της Συρίας
Οι τζιχαντιστές της αλ Κάιντα στη Συρία και οι αντάρτες σύμμαχοί τους κατέλαβαν σήμερα ένα νοσοκομείο στην πόλη Τζισρ αλ-Σούγουρ (βορειοδυτική Συρία) όπου είχαν καταφύγει 150 στρατιώτες και οι οικογένειές τους εδώ και σχεδόν έναν μήνα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

«Το Μέτωπο αλ Νόσρα και ισλαμιστές αντάρτες πήραν τον πλήρη έλεγχο του νοσοκομείου του Τζισρ αλ-Σούγουρ. Δεκάδες στρατιώτες διέφυγαν, άλλοι σκοτώθηκαν επί τόπου και έξω από το κτίριο ή συνελήφθησαν», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του OSDH.

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είχε δεσμευθεί νωρίτερα αυτό τον μήνα πως θα ανακαταληφθεί το νοσοκομείο προκειμένου να διασωθούν οι πολιορκημένοι «ήρωες».

Στις 25 Απριλίου, η Τζισρ αλ-Σούγουρ έπεσε στα χέρια της αλ Νόσρα, του συριακού σκέλους της αλ Κάιντα, και των ανταρτών συμμάχων της, εκτός από το νοσοκομείο, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πόλης.

Από τότε, οι στρατιώτες, οι οικογένειές τους και γραφειοκράτες του καθεστώτος οχυρώθηκαν εκεί. Η επαρχία Ιντλίμπ, όπου βρίσκεται η Τζισρ αλ-Σούγουρ, ελέγχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος από τους αντάρτες που αντιτίθενται στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Κλείσιμο

Η αλ Κάιντα και μία συμμαχία ανταρτικών οργανώσεων κατέλαβαν επίσης στις 19 Μαΐου τη μεγαλύτερη και τελευταία βάση του συριακού στρατού σε αυτή τη βορειοδυτική επαρχία στα σύνορα με την Τουρκία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης