Νέο βίντεο από κινητό ρίχνει φως στην υπόθεση Φρέντι Γκρέι

Νέο βίντεο από κινητό ρίχνει φως στην υπόθεση Φρέντι Γκρέι

Το ενοχοποιητικό βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες και να δένουν με αλυσίδες τα πόδια του νεαρού Αφροαμερικανού 

Νέο βίντεο από κινητό ρίχνει φως στην υπόθεση Φρέντι Γκρέι
Ένα νέο βίντεο που τραβήχτηκε από κινητό ρίχνει φως στη μυστηριώδη υπόθεση του θανάτου του Φρέντι Γκρέι, ο οποίος έχασε τη ζωή του λόγω τραυματισμού που προκλήθηκε κατά τη σύλληψή του στις 12 Απριλίου.

Έξι αστυνομικοί έχουν συλληφθεί για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στο τραγικό αυτό συμβάν, που προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων στη Βαλτιμόρη, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μέχρι στιγμής αδιάσειστες αποδείξεις για την ενοχή τους.

Αυτό ίσως αλλάξει με το νέο βίντεο που δημοσίευσε σήμερα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα The Baltimore Sun και δείχνει τους αστυνομικούς να βάζουν χειροπέδες στον 25χρονο νεαρό και να δένουν με αλυσίδες τα πόδια του πριν τον σπρώξουν στην αστυνομική κλούβα μπρούμυτα.

Στο βίντεο που τράβηξε ένας παρευρισκόμενος με κινητό, ο Γκρέι είναι ξαπλωμένος μπρούμυτα με τα πόδια του να κρέμονται έξω από την κλούβα και παραμένει τελείως ακίνητος την ώρα που οι αστυνομικοί του περνούν τις χειροπέδες.

Κλείσιμο


Το άτομο που τράβηξε το βίντεο και ζήτησε να παραμείνει ανώνυμο ακούγεται να ρωτά εάν ο Γκρέι είναι καλά, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει απάντηση από τους αστυνομικούς. Μάλιστα, δύο από αυτούς μπήκαν μπροστά στην κάμερα για να τον εμποδίσουν να τραβήξει βίντεο και τον απείλησαν ότι αν δεν φύγει, θα του έριχναν με όπλο τέιζερ.

Το βίντεο εστάλη στην εφημερίδα από μία γειτόνισσα του άνδρα που το τράβηξε, η οποία ήταν επίσης παρούσα στη σκηνή και ρώτησε τους αστυνομικούς γιατί έπρεπε να του φορέσουν αλυσίδες, αφού φαινόταν αναίσθητος. Εκείνοι της απάντησαν ότι ήταν ανήσυχος και γι' αυτό έπρεπε να τον περιορίσουν.



Ο Γκρέι κατέληξε στις 19 Απριλίου από τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη που υπέστη κατά τη διάρκεια σύλληψης του μια εβδομάδα νωρίτερα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης