Σκόπια: Προκλήσεις κατά της Ελλάδας στη συγκέντρωση του Γκρούεφσκι

Σκόπια: Προκλήσεις κατά της Ελλάδας στη συγκέντρωση του Γκρούεφσκι

Ποντάρει στο εθνικιστικό χαρτί ο σκοπιανός πρωθυπουργός - Μεγάλη κινητοποίηση με κεντρικό σύνθημα «Ισχυρή Μακεδονία» μπροστά από το κτίριο της σκοπιανής βουλής

Σκόπια: Προκλήσεις κατά της Ελλάδας στη συγκέντρωση του Γκρούεφσκι
Σημαίες με τον 16ακτινο Ήλιο της Βεργίνας και χάρτες της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας», κρατούσαν οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE στα Σκόπια, στη διάρκεια αντι-εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα με κεντρικό ομιλητή των πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι. Σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας, οπαδοί του Γκρούεφσκι χαιρετούσαν με τον γνωστό εθνικιστικό χαιρετισμό, σύμβολο του Σκοπιανού αλυτρωτισμού. Συγκεκριμένα τα τρία σηκωμένα δάχτυλα, που  συμβολίζουν τα υποτιθέμενα τρία διαιρεμένα κομμάτια της  Μακεδονίας (Βαρδάρη, Αιγαίο και Πιρίν) και το «Ο» από τη σκοπιανή λέξη «Obedineta» που σημαίνει Ενωμένη.



Κλείσιμο
Η συγκέντρωση,  με κεντρικό σύνθημα «Ισχυρή Μακεδονία», πραγματοποιήθηκε μπροστά από το κτίριο της βουλής και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ υπήρξε τεράστια κινητοποίηση προκειμένου οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος να μεταφερθούν με λεωφορείο στα Σκόπια για αν διαδηλώσουν υπέρ του Γκρούεβσκι.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο σκοπιανός πρωθυπουργός, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ πως με τις ενέργειές του στοχεύει στην αποσταθεροποίηση της χώρας

Η συγκέντρωση αυτή του VMRO-DPMNE, αποτελεί "απάντηση" της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι στη χθεσινή μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή η αντιπολίτευση, μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης στα Σκόπια, κατά την οποία δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και όχι μόνο ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.



Αξίζει να αναφερθεί πως στη συγκέντρωση της αντιπολίτευσης απουσίαζε κάθε προκλητική σημαία και πανό κατά της Ελλάδας, σε σχέση με την αντι-συγκέντρωση του κυβερνώντος VMRO-DPMNE που τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει στον εθνικισμό και στην ιδέα της «κατεχόμενης» -από την Ελλάδα- Μακεδονίας.

Η αντιπολίτευση, σχολιάζοντας τη συγκέντρωση αυτή που ανήγγειλε το VMRO-DPMNE, ανέφερε ότι «οι αντιδιαδηλώσεις είναι χαρακτηριστικό απολυταρχικών καθεστώτων» και πρόσθεσε πως κάθε φορά που ο Γκρούεφσκι θέλει να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από την διεφθαρμένη διακυβέρνησή του, καταφεύγει σε αντιδιαδηλώσεις.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τα όσα προκλητικά συνέβησαν στην συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος στα Σκόπια κατά παράβαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 που απαγορεύει τους γείτονες να κάνουν χρήση του αρχαιοελληνικού  συμβόλου του Ήλιου της Βεργίνας και να προπαγανδίζουν με κάθε μέσο την λεγόμενη «Μεγάλη Μακεδονία» που φτάνει έως τον Όλυμπο και την Χαλκιδική. (φωτογραφίες από : www.history-of-macedonia.com)


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης