Τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα της Google σύντομα στους δρόμους της Καλιφόρνια

Τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα της Google σύντομα στους δρόμους της Καλιφόρνια

Τα αυτοκίνητα-ρομπότ, όπως τα χαρακτηρίζει η εταιρεία, δεν θα είναι εντελώς αυτόνομα, αλλά στο εσωτερικό τους θα υπάρχουν οδηγοί ασφαλείας, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν το έλεγχο του οχήματος εφόσον κάτι τέτοιο καταστεί αναγκαίο

Τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα της Google σύντομα στους δρόμους της Καλιφόρνια
Στους δρόμους της Καλιφόρνια των ΗΠΑ πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή τους αυτό το καλοκαίρι τα αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα της Google, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν δοκιμαστεί μόνο σε πίστες και όχι σε κανονικούς δρόμους πόλης.

Τα αυτοκίνητα-ρομπότ, όπως τα χαρακτηρίζει η εταιρεία, δεν θα είναι εντελώς αυτόνομα, αλλά στο εσωτερικό τους θα υπάρχουν οδηγοί ασφαλείας, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν το έλεγχο του οχήματος εφόσον κάτι τέτοιο καταστεί αναγκαίο.

Κλείσιμο


«Οι μέχρι τώρα προσπάθειες έχουν γίνει με σκοπό αυτά τα οχήματα να βγουν στους δρόμους, ώστε να αποκτήσουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες», δήλωσε η Τζέιμι Γουάιντο, μηχανικός συστημάτων των αυτό-οδηγούμενων οχημάτων της Google.

Στην τελική τους φάση, τα τροποποιημένα ρομποτικά οχήματα δεν θα έχουν ενσωματωμένο τιμόνι ή οποιοδήποτε άλλο εξάρτημα ελέγχου, ωστόσο θα είναι διαθέσιμες αποσπώμενες εκδόσεις αυτών που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Η τελική ταχύτητα των οχημάτων στη φάση των δοκιμών δεν θα ξεπερνά τα 40 χιλιόμετρα την ώρα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των οχημάτων για την εμφάνισή τους σε δημόσιους δρόμους, η Γουάιντο δήλωσε ότι τα οχήματα έχουν υποβληθεί σε μια σειρά απαιτητικών δοκιμών τόσο σε θέματα αξιοπιστίας όσο και αντοχής. Κάθε όχημα έχει διανύσει εβδομαδιαίως χιλιάδες χιλιόμετρα στις πίστες δοκιμών, ορισμένες από τις οποίες είχαν διαμορφωθεί ανάλογα ώστε να μοιάζουν με τις λεωφόρους και τους δρόμους της Καλιφόρνια.

Η ανάμειξη των οχημάτων αυτών στην πραγματική κυκλοφορία θα βοηθήσει τους μηχανικούς της Google να επεξεργαστούν και να τελειοποιήσουν το λογισμικό του συστήματος ώστε τα οχήματα να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά σε ποικίλες καταστάσεις, δήλωσε ο επικεφαλής τους εγχειρήματος Κρις Έρμσον.

«Το να εισάγουμε αυτά τα οχήματα σε κανονικές κυκλοφοριακές συνθήκες και να δούμε τις αντιδράσεις των άλλων οδηγών, θα είναι ένα μεγάλο βήμα για το μέλλον αυτών των αυτοκινήτων», δήλωσε ο ίδιος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης