Ιαπωνία: Ζωολογικός κήπος ζήτησε συγγνώμη που έδωσε το όνομα Σάρλοτ σε... μαϊμού!

Ιαπωνία: Ζωολογικός κήπος ζήτησε συγγνώμη που έδωσε το όνομα Σάρλοτ σε... μαϊμού!

Το όνομα της νέας βρετανίδας πριγκίπισσας έδωσαν στον μακάκο οι επισκέπτες του ζωολογικού κύπου

Ιαπωνία: Ζωολογικός κήπος ζήτησε συγγνώμη που έδωσε το όνομα Σάρλοτ σε... μαϊμού!
Παρολίγον διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στη Βρετανία και την Ιαπωνία προκάλεσαν επισκέπτες ζωολογικού κήπου που επέλέξαν να δώσουν σε μια μαϊμού το όνομα της νέας βρετανίδας πριγκίπισσας.

Γεννημένος μια ημέρα μετά την κόρη της Κέιτ και του Ουίλιαμ ο μακάκος βρέθηκε από το προσωπικό του ζωολογικού κήπου Τακασακιγιάμα την Τετάρτη.

Είναι παράδοση στο συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο το όνομα του πρώτου νεογέννητου ζώου της χρονιάς να επιλέγεται από τους επισκέπτες.

Επειδή η είδηση της γέννησης της νεαρής γαλαζοαίματης προσέλκυσε μεγάλη δημοσιότητα στην Ιαπωνία, το όνομα Σαρλότ βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας καθώς επελέγη από 59 επισκέπτες. Ακολούθησε το όνομα Έλσα από την ταινία Frozen.

Η απόφασή αυτή, όμως, προκάλεσε μπαράζ τηλεφωνημάτων και e-mail στα οποία ζητούνταν μετ' επιτάσεως να αλλάξει το όνομα καθώς προσβάλει την βασιλική οικογένια της Βρετανίας. Οι περισσότεροι, μάλιστα, επισήμαναν το πώς θα φαινόταν στην ιαπωνική κοινή γνώμη αν μια μαϊμού έπαιρνε το όνομα ενός μέλους της Ιαπωνικής βασιλικής οικογένειας.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης