Αίγυπτος: Ο στρατός εκτέλεσε τρεις Παλαιστίνιους

Αίγυπτος: Ο στρατός εκτέλεσε τρεις Παλαιστίνιους

Μπήκαν στο Σινά μέσω ενός παράνομου τούνελ και συγκρούστηκαν με το στρατό

Αίγυπτος: Ο στρατός εκτέλεσε τρεις Παλαιστίνιους
Ο στρατός της Αιγύπτου, εκτέλεσε την Τετάρτη τρεις Παλαιστίνιους ενόπλους, που διείσδυσαν μέσω μια σήραγγας στην πόλη Ράφα, της χερσονήσου του Σινά, στα σύνορα με τη Γάζα.

Οι αρχές ανέφεραν πως οι οπλισμένοι Παλαιστίνιοι και άνδρες των ενόπλων δυνάμεων, συγκρούστηκαν σε νεκρή ζώνη που έχει θεσπιστεί κατά μήκος των συνόρων.

Οι ένοπλοι είχαν εισέλθει μέσω ενός από τα πολλά τούνελ που χρησιμοποιούνται για λαθρεμπορία καυσίμων και τροφίμων προς τη λωρίδα της Γάζας.

Κλείσιμο
Το Κάιρο κατηγορεί τους μαχητές από την παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Γάζα, πως χρησιμοποιούν τα τούνελ για να εισβάλλουν στην Αίγυπτο και να υποστηρίξουν τους τζιχαντιστές που εξαπολύουν συχνές επιθέσεις εναντίον των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας, στη χερσόνησο του Σινά.

Ο στρατός ισχυρίζεται πως έχει καταστρέψει εκατοντάδες υπόγεια τούνελ, πολλά εξ αυτών, από τότε που εκδιώχθηκε από την εξουσία ο πρώην πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, τον Ιούλιο του 2013.

Ένα αιγυπτιακό παρακλάδι του ISIS, έχει εκτελέσει αρκετές θανατηφόρες επιθέσεις στη συγκεκριμένη περιοχή του Σινά, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Τον περασμένο Οκτώβρη, 30 στρατιώτες σκοτώθηκαν από μια τέτοια επίθεση, κάτι που οδήγησε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, στη δημιουργία της νεκρής ζώνης στο βόρειο Σινά.

Και η κυβέρνηση έχει θεσπίσει νόμους που επιβάλλουν ισόβια κάθειρξη σε όποιον κατασκευάσει ή χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα τούνελ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης