ΗΠΑ: Αμοιβή 20 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τα «κεφάλια» του ISIS

ΗΠΑ: Αμοιβή 20 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τα «κεφάλια» του ISIS

Δυο ηγετικά στελέχη, ένας εκπρόσωπος και ένας ταγματάρχης είναι οι επικηρυγμένοι σύμφωνα με το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Αμοιβή 20 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με τα «κεφάλια» του ISIS
Μέσω του προγράμματος «Αμοιβές για τη δικαιοσύνη», το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανακοίνωσε την Τρίτη, πως δίνει συνολική αμοιβή, ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων, για πληροφορίες που θα αφορούν σε τέσσερα υψηλά ιστάμενα άτομα της ιεραρχίας της τρομοκρατικής οργάνωσης που έχει πνίξει στο αίμα το Ιράκ και τη Συρία.

Συγκεκριμένα, προσφέρονται 7 εκ. για πληροφορίες σχετικά με τον Αμπντ αλ-Ραχμάν Μουστάφα αλ-Καντούλι, μέχρι 5 για κάθε έναν από τους Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι και Ταρκάν Ταγιουμουράζοβιτς Μπατιρασβίλι και μέχρι 3 εκ. για τον Ταρίκ Μπιν-αλ-Ταχάρ Μπιν αλ Φαλίχ αλ-Αουνί αλ-Χαρζί, οι οποίοι απεικονίζονται στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά αντιστοίχως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Καντούλι, είναι ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, έχοντας ξεκινήσει την τρομοκρατική του σταδιοδρομία από το παρακλάδι της αλ-Κάιντα στο Ιράκ, ονόματι «Οργανισμός της Βάσης της Τζιχάντ στη Μεσοποταμία» (TQJBR), οργάνωση που εξελίχθηκε στο σημερινό Ισλαμικό Κράτος.

Κλείσιμο
Ο Αντνάνι θεωρείται εκπρόσωπος του ISIS, ο Μπατιρασβίλι μάχιμος ταγματάρχης στη βόρεια Συρία και ο Χαρζί είναι ο ηγέτης της οργάνωσης στη συνοριακή περιοχή μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, πιθανώς και επιφορτισμένος με την ασφαλή διέλευση των επίδοξων πολεμιστών του ISIS, που καταφτάνουν από την Ευρώπη.

Προσφάτως, το Ισλαμικό Κράτος, δημοσίευσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, καλεί, όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο δυναμικό του, εφόσον δεν μπορούν να μεταβούν στις χώρες/περιοχές επιρροής του, να διεξάγουν τζιχάντ στις χώρες τους, για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης