Ιταλία: Περίπου 100 πρόσφυγες διάσωθηκαν στη Μεσόγειο

Ιταλία: Περίπου 100 πρόσφυγες διάσωθηκαν στη Μεσόγειο

Έπειτα από 12 ημέρες στη Μεσόγειο 

Ιταλία: Περίπου 100 πρόσφυγες διάσωθηκαν στη Μεσόγειο
Περίπου 100 πρόσφυγες, εξαντλημένοι μετά την περιπλάνησή τους για 12 ημέρες στην Μεσόγειο, διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σήμερα περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι που έχουν διασωθεί τις τελευταίες ημέρες αποβιβάζονται στην Ιταλία, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Το σκάφος περιπολίας «Monte Cimone» της αστυνομίας για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, που είναι επίσης επιφορτισμένη με τελωνειακούς ελέγχους και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της λαθραίας μετανάστευσης, εντόπισε κατά την διάρκεια της νύχτας ανοιχτά των ακτών της Σικελίας ένα σαπιοκάραβο μήκους 50 μέτρων με 98 επιβαίνοντες.

Αυτοί, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν 35 γυναίκες, οι 3 εκ των οποίων έγκυες, εξήγησαν ότι πέρασαν 12 ημέρες στην θάλασσα από τις οποίες τις δύο τελευταίες περιπλανώμενοι, χωρίς τρόφιμα και με τα αμπάρια γεμάτα νερό.

Κλείσιμο
Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι χθες, Τρίτη, συντόνισε συνολικά την διάσωση περίπου 650 ανθρώπων, ενώ περίπου 30 πρόσφυγες, μάλλον Σύροι, έφτασαν στην Απουλία, στη νότια Ιταλία, με ένα αυτοσχέδιο πλοιάριο.

Την ίδια ώρα οι πρόσφυγες που διεσώθησαν τις τελευταίες ημέρες συνέχιζαν σήμερα να αποβιβάζονται στις ιταλικές ακτές. Συνολικά 230 στην Ροτσέλα Ιόνικα, στην Καλαβρία, και 330 στην Μεσσήνη, στην Σικελία, ενώ ένα στρατιωτικό σκάφος αναμένεται στη Νάπολη με περίπου 600 πρόσφυγες.

Το πρωί το μαλτέζικο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων "Kreta" έφτασε επίσης στο λιμάνι της Λα Σπέτσια, στην βόρεια Ιταλία, μεταφέροντας περίπου 400 πρόσφυγες που διασώθηκαν την Δευτέρα ανοιχτά της Σαρδηνίας.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, οι επιβαίνοντες στο πλοίο αυτό, στο οποίο είχαν εξαντληθεί τα τρόφιμα, έλαβαν βοήθεια από την πόλη Ολβία της Σαρδηνίας, οι κάτοικοι της οποίας κινητοποιήθηκαν για να συγκεντρώσουν εκατοντάδες φιάλες νερού και σάντουϊτς για να μεταφερθούν στο πλοίο.

Την ώρα που η υποδοχή αυτών των νέων προσφύγων αντιπροσωπεύει μια πολύ μεγάλη πρόκληση για την Ιταλία, η οποία φιλοξενεί ήδη περισσότερους από 80.000 πρόσφυγες στα κέντρα υποδοχής της, η αλληλεγγύη δεν επαρκεί παντού.

Η μικρή περιφέρεια της Κοιλάδας της Αόστα ανακοίνωσε σήμερα ότι αρνήθηκε να υποδεχθεί τους 79 πρόσφυγες που προγραμμάτιζε να μεταφέρει εκεί το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο κατανέμει τους πρόσφυγες σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Η περιφέρεια αυτή, η οποία διαθέτει 62 θέσεις σε κέντρα υποδοχής οι οποίες είναι όλες κατειλημμένες, βρίσκερται σε απόλυτη αδυναμία να βρει επιπλέον θέσεις, διαβεβαίωσε ο πρόεδρός της Αουγκούστο Ρολαντίν, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης