Συρία: Δημόσια παραδοχή Άσαντ ότι χάνει τη μάχη κατά των ανταρτών

Συρία: Δημόσια παραδοχή Άσαντ ότι χάνει τη μάχη κατά των ανταρτών

«Αυτό δε σημαίνει ότι έχασες τον πόλεμο», επισημαίνει ο Σύρος πρόεδρος - Φονική επίθεση τζιχαντιστών με θύματα μέλη των συριακών δυνάμεων

Συρία: Δημόσια παραδοχή Άσαντ ότι χάνει τη μάχη κατά των ανταρτών
Πάνω από τέσσερα χρόνια σφοδρού εμφυλίου πολέμου και τουλάχιστον 220.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις μάχες ανάμεσα στους αντάρτες που ζητούν την πτώση του προέδρου της Συρίας και τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Τόσο χρόνο και τόσα πολλά θύματα χρειάστηκαν μέχρι να παραδεχθεί ο πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ ότι χάνει τη μάχη με τους αντάρτες.

Σήμερα παραδέχθηκε πρώτη φορά δημοσίως ότι ο στρατός του έχει σημειώσει αποτυχίες, επισημαίνοντας πως «δεν μιλάμε ούτε για δεκάδες ούτε για εκατοντάδες, αλλά για χιλιάδες μάχες και φυσικά στις μάχες υπάρχουν υποχωρήσεις, νίκες και απώλειες. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα».

Κλείσιμο
Με αφορμή την Ημέρα των Μαρτύρων σε ομιλία που εκφώνησε σε ένα σχολείο για τα παιδιά στρατιωτών έπεσαν την ώρα του καθήκοντος, ο Άσαντ διευκρίνισε βέβαια πως «σήμερα βρισκόμαστε σε πόλεμο και ένας πόλεμος δεν είναι μια μάχη, αλλά μια σειρά από μάχες».
Την ίδια ώρα, ο Σύρος πρόεδρος πρόσθεσε πως θα αποσταλούν χερσαία στρατεύματα στα περίχωρα της Τζισρ αλ Σούγουρ, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, σε ενίσχυση των στρατιωτών που έχουν εγκλωβιστεί εκεί.

«Και τώρα, Θεού θέλοντος, ο στρατός θα φτάσει σύντομα σε αυτούς τους ήρωες που τελούν υπό πολιορκία στο Νοσοκομείο της Τζισρ αλ Σούγουρ για να συνεχίσει την μάχη και να νικήσει τους τρομοκράτες», σημείωσε ο Σύρος πρόεδρος, ενώ περιτριγυριζόταν από πλήθος υποστηρικτών του.

Την ίδια στιγμή, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι 16 μέλη των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σήμερα από επίθεση που πραγματοποίησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Χασάκα, στην βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση, τα θύματα έχασαν την ζωή τους από επίθεση καμικάζι που πραγματοποιήθηκε τα χαράματα με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο κατά μιας θέσης των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας στο κέντρο της Χασάκα. Μετά την έκρηξη ακολούθησε επίθεση των μαχητών του ΙΚ στο κτίριο.

«Όταν εξερράγη το πρώτο αυτοκίνητο, ένοπλοι του ΙΚ βγήκαν από άλλα δύο αυτοκίνητα και έτρεξαν στο εσωτερικό του κτιρίου το οποίο στεγάζει τις κουρδικές δυνάμεις ασφαλείας. Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν μέχρι να εξοντωθούν οι ένοπλοι του ΙΚ», διευκρίνισε το παρατηρητήριο.

«Δεκαέξι μέλη των κουρδικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και άλλα τραυματίστηκαν από την έκρηξη και τις μάχες», σημείωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντελραχμάν, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις απώλειες από την πλευρά του Ισλαμικού Κράτους.
Μετά την επίθεση το ΙΚ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον της πόλης, πρόσθεσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Παράλληλα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι «μια τρομοκρατική έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο και τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων», προσθέτοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος έριξε 15 ρουκέτες εναντίον της πόλης, από τις οποίες έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης