Liberation για Μαρίν Λεπέν: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Liberation για Μαρίν Λεπέν: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Οι συνέπειες που μπορεί να έχει στο ακροδεξιό "Εθνικό Μέτωπο" η διαγραφή του Ζαν Μαρί Λεπέν και ο «τυφώνας» Σαρκοζί

Liberation για Μαρίν Λεπέν: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες
"O διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες", είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της γαλλικής εφημερίδας "Liberation"¨απεικονίζοντας την σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν.

Η αριστερή εφημερίδα της Γαλλίας σχολιάζει εκτενώς τις συνέπειες που μπορεί να έχει στο ακροδεξιό "Εθνικό Μέτωπο" η διαγραφή από το κόμμα του πατριάρχη του "Εθνικού Μετώπου", επισημαίνει ωστόσο, πως , χωρίς τον παππού Λεπέν, ελλοχεύουν και άλλοι κίνδυνοι για την συνοχή του κόμματος.

Η δυναμική του κόμματος της Λεπέν έχει ατονήσει τους τελευταίους μήνες γεγονός που σημαίνει ότι το θριαμβευτικό αποτέλεσμα του FN στις ευρωεκλογές, δεν αναμένεται να επαναληφθεί σε δύο χρόνια, σχολιάζει η αριστερή εφημερίδα της Γαλλίας. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Λεπέν δεν θα καταφέρει - αν φτάσει - στον δεύτερο γύρο των εκλογών το 2017 να αναδειχθεί νικήτρια κατακτώντας το Ελιζέ. Ο «τυφώνας» Σαρκοζί είναι το μεγαλύτερο εμπόδιό της, προσθέτει η εφημερίδα "Liberation". 

Κλείσιμο


Ο λεκτικός πόλεμος των Λεπέν είναι βούτυρο στο... ψωμί του γαλλικού Τύπου που δείχνει να απολαμβάνει την κόντρα του πατέρα και της θυγατέρας. "Ντρέπομαι που η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου φέρει το όνομά μου ", δήλωσε χτες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Ζαν Μαρί Λεπέν ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, τις είχε προτείνει να νυμφευτεί για να αλλάξει επώνυμο.

Ο παππούς Λεπέν δεν δίστασε μάλιστα να δηλώσει ότι θα αισθανθεί ντροπή σε περίπτωση που η κόρη του καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας το 2017. 

Η διαγραφή του παππού Λεπέν από το κόμμα στο οποίο ο ίδιος έδωσε πνοή, θα έχει σίγουρα επιπτώσεις στην γαλλική Ακροδεξιά καθώς πρόκειται για το ισχυρότερο ακροδεξιό κόμμα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Για την γαλλική εφημερίδα, το δράμα που εκτυλίσσεται εδώ και αρκετές εβδομάδες στο Εθνικό Μέτωπο με την επικεφαλής του κόμματος να αποκτά πλέον τον πλήρη έλεγχο και απόλυτη ελευθερία κινήσεων, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ο Ζαν Μαρί Λεπέν μελετά προσεκτικά την επόμενη κίνησή του, σχολιάζει η εφημερίδα επισημαίνοντας ότι, τον πόλεμο στην οικογένεια Λεπέν θα εκμεταλλευτεί κυρίως  η γαλλική Δεξιά, οι "Ρεπουμπλικάνοι", όπως βάπτισε το κόμμα "UMP" o ηγέτης του, Νικολά Σαρκοζί. 

Η  Liberation κάνει επίσης αναφορά στην πολιτική σταδιοδρομία του Ζαν Μαρί Λεπέν, ο οποίος υπήρξε 38 χρόνια πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και τέσσερα χρόνια επίτιμος πρόεδρος. Στις 5 Οκτωβρίου του 1972 γεννιέται το "Εθνικό Μέτωπο" . Τότε, μόλις μερικές δεκάδες άνθρωποι παρέστησαν στην εκδήλωση κατά την οποία ιδρύθηκε το κόμμα. Το 2011, υπήρξε αλλαγή σκυτάλης με τον Ζαν Μαρί Λεπέν να παραδίδει τα ηνία του Εθνικού Μετώπου στην θυγατέρα του. Τότε,  αναγορεύτηκε σε επίτιμο πρόεδρο. 

Πλέον, η Μαρίν έχει στην διάθεσή της δύο χρόνια για την αποδαιμονοποίηση της κόμματός της με στόχο τον εκσυγχρονισμό του, καταλήγει η εφημερίδα . Η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς Θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή γιατί ο διάβολος δεν ξέρουμε αν φοράει Prada, σίγουρα όμως κρύβεται στις λεπτομέρειες...  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης