Handelsblatt: Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης έμειναν πίσω...

Handelsblatt: Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης έμειναν πίσω...

Με τον χρόνο πλέον να πιέζει ασφυκτικά ενόψει της συνεδρίασης του Εurogroup την προσεχή Δευτέρα 11 Μαΐου, αλλά και σε συνθήκες ραγδαίας επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της αβεβαιότητας, συνεχίζονται και σήμερα οι προσπάθειες σύγκλισης των θέσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών στο πλαίσιο του Βrussels Group

Handelsblatt: Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης έμειναν πίσω...
Ισχνό χαρακτηρίζει το έργο της ελληνικής κυβέρνησης σε σημερινό δημοσίευμα της η Deutsche Welle.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Όποιος χρειάζεται βοήθεια θα πρέπει να δείξει ότι κάνει κάτι για αυτό και ότι προσπαθεί να θέσει σε κίνηση και πάλι την οικονομία. 

Κλείσιμο
Και εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη απογοήτευση. 

Θα ήταν καλό εάν μια αριστερή κυβέρνηση έδειχνε ότι έχει πρωτότυπες και νέες ιδέες για το πώς μπορεί να σταθεί μια μικρή χώρα και πάλι στα πόδια της. 

Φιλικός προς το περιβάλλον τουρισμός, πρωτοπορία στην ηλιακή ενέργεια, σύγχρονη γεωργία. 
Πώς δηλαδή θα μπορούσε να αξιοποιήσει κανείς δημιουργικά τα φυσικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας. 

Αντ αυτού όμως έρχεται ο σοσιαλισμός των προπάππων μας με κρατικές επιχορηγήσεις και μια μη παραγωγική δημόσια διοίκηση, όλα αυτά που έσπρωξαν κάποτε στον γκρεμό την Ανατολική Γερμανία» τονίζει το δημοσίευμα.

Από την πλευρά της και η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt υποστηρίζει πως «100 μέρες μετά τις εκλογές δεν εφαρμόστηκαν οι υποσχέσεις».

«Η κυβέρνηση έφερε βέβαια στη Βουλή νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο οποίος προβλέπει δωρεάν ρεύμα, συσσίτια και επιδόματα ενοικίου για τους πιο φτωχούς. 
Οι περισσότερες όμως από τις υπόλοιπες υποσχέσεις έμειναν πίσω. 

Για αύξηση των συντάξεων και μείωση της φορολογίας δεν υπάρχουν περιθώρια, όσο οι διεθνείς πιστωτές δεν δίνουν το πράσινο φως για νέα δάνεια. 

Το κοινωνικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κοστολογήθηκε από τον Τσίπρα στα 11 δισ. ευρώ και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στα 27 δισεκατομμύρια, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί.

Ακόμα και η μισητή τρόικα, την οποία ο Τσίπρας κήρυξε «νεκρή», συνεχίζει να ζει: Οι τρεις επικεφαλής των πιστωτών είναι οι ίδιοι, μόνο που ονομάζονται διαφορετικά – η νέα κυβέρνηση διαπραγματεύεται τώρα με τους «εκπροσώπους των θεσμών» τονίζει η Handelsblatt.

Πηγή: DW
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης