Διάσημος ηθοποιός του Bollywood στη φυλακή για ανθρωποκτονία

Διάσημος ηθοποιός του Bollywood στη φυλακή για ανθρωποκτονία

Ο 49χρονος Salman Khan χτύπησε  θανάσιμα με το αυτοκίνητό του έναν άστεγο και καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση - Σοκ στην κινηματογραφική βιομηχανία της Ινδίας

Διάσημος ηθοποιός του Bollywood στη φυλακή για ανθρωποκτονία
Ο διάσημος ηθοποιός του Bollywood, Salman Khan, καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Μουμπάι σε πέντε χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία. Ο 49χρονος ηθοποιός, που είναι από τους πιο καλοπληρωμένους στην κινηματογραφική βιομηχανία της Ινδίας, «έσπασε» μέσα στο δικαστήριο, όταν άκουσε την απόφαση του δικαστή DW Deshpande, ο οποίος δεν δέχτηκε την εκδοχή του κατηγορούμενου, ότι δεν είναι εκείνος υπαίτιος για τον θάνατο του 38χρονου άστεγου Noor Khan.



Το περιστατικό συνέβη αργά την νύχτα της 28ης Σεπτεμβρίου του 2002 και η επί δεκατρία χρόνια καθυστέρηση για τελική έκδοση της απόφασης εγείρει πολλά ερωτηματικά για το πόσο αξιόπιστο είναι το νομικό σύστημα στην Ινδία. Εκείνο το βράδυ ο 49χρονος σταρ του Bollywood οδηγούσε μεθυσμένος το αυτοκίνητό του, μια Toyota Land Cruiser, σε γειτονιά του Μουμπάι, όταν, αρχικά, προσέκρουσε σε τοίχο καταστήματος και στη συνέχεια πέρασε πάνω από πέντε άστεγους, που κοιμόντουσαν στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά οι τέσσερις και ο 38χρονος Noor Khan να χάσει τη ζωή του.

Σε προηγούμενη δίκη, που έγινε για την υπόθεση, ο ηθοποιός αρνήθηκε ότι οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητό του και ισχυρίστηκε ότι στο τιμόνι βρισκόταν ο οδηγός του και πως ο ίδιος δεν ήταν μεθυσμένος. Παράλληλα, ο οδηγός του κατέθεσε ότι το δυστύχημα έγινε επειδή έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα το όχημα να διαγράψει μια ανεξέλεγκτη πορεία και να προσκρούσει πάνω στον τοίχο καταστήματος και στην συνέχεια να πέσει πάνω στους πέντε άστεγους.
Κλείσιμο



Ο δικαστής όμως βασιζόμενος σε μαρτυρία αστυνομικού τόνισε ότι ο ηθοποιός οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητο σε κατάσταση μέθης και με βάση αυτό το σκεπτικό εξέδωσε την ετυμηγορία.

Κατά την άφιξη του ηθοποιού στο δικαστήριο σήμερα το πρωί, χιλιάδες θαυμαστές του τον περίμεναν έξω από το κτήριο και φώναζαν ότι προσεύχονται για την αθώωσή του. Επίσης πολλοί συνάδελφοι του Salman Khan εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικά κανάλια της χώρας και δήλωσαν ότι τον στηρίζουν.



Σύμφωνα με νομικούς κύκλους στην Ινδία ο ηθοποιός αναμένεται να ασκήσει έφεση και με αίτημα των συνηγόρων του να ζητήσει να πληρώσει εγγύηση και να μην εκτίσει ποινή φυλάκισης.



Ο Τύπος στην Ινδία αναφέρει ότι η καταδικαστική απόφαση αναμένεται να επηρεάσει τις εισπράξεις των εισιτηρίων στις δεκάδες ταινίες του Bollywood, στις οποίες πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός, που στην χώρα είναι ο «σκληρός» τύπος και τον  παρομοιάζουν με τον Τομ Κρουζ. Η ταινία «kick» που γυρίστηκε το 2014 με πρωταγωνιστή τον Salman Khan αναδείχθηκε σε μια από τις πέντε top ταινίες του Bollywood των τελευταίων ετών και απέφερε εισπράξεις πάνω από 55 εκατ. δολάρια!





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης