Λαβρόφ: Ορισμένοι «εντός ΕΕ» δεν θέλουν την εκεχειρία στην Ουκρανία

Λαβρόφ: Ορισμένοι «εντός ΕΕ» δεν θέλουν την εκεχειρία στην Ουκρανία

«Κάποιοι θέλουν η ουκρανική κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ», ανέφερε ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες

Λαβρόφ: Ορισμένοι «εντός ΕΕ» δεν θέλουν την εκεχειρία στην Ουκρανία
Η δήλωση αυτή του Σεργκέι Λαβρόφ, έρχεται λίγες ώρες μετά από τα όσα είπε η πρόεδρος της Λιθουανίας ότι η συμφωνία του Μινσκ για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία είναι νεκρή. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε πως ορισμένοι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταβάλλουν προσπάθειες για να καταρρεύσει η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία.

Η συμφωνία του Μινσκ που υπεγράφη στις 12 Φεβρουαρίου, δεν έχει τερματίσει εντελώς τις εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία. Ο Λαβρόφ επέρριψε τις ευθύνες στο Κίεβο, ενώ εξέφρασε και την άποψη πως κάποιοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάνουν τα στραβά μάτια στις επιθέσεις που συνεχίζονται κατά αμάχων σε περιοχές που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

«Κάποιοι θέλουν η ουκρανική κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ», ανέφερε ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες.

Από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπήρχε μέχρι τώρα κάποιο σχόλιο σε αυτές τις δηλώσεις, αλλά συνεχίζει να ζητά και από τις δύο πλευρές να τηρήσουν πλήρως τη συμφωνία του Μινσκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης