ΕΕ: Συνεχίζονται στην Βιέννη οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

ΕΕ: Συνεχίζονται στην Βιέννη οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Οι συζητήσεις θα πλαισιωθούν από τους ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Ρωσίας

ΕΕ: Συνεχίζονται στην Βιέννη οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και του Ιράν για την επίτευξη οριστικής συμφωνία για τον έλεγχο του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης θα συνεχιστούν στις 12 Μαΐου στην Βιέννη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΕ, προσθέτοντας πως οι συζητήσεις θα πλαισιωθούν από αξιωματούχους των έξι παγκοσμίων δυνάμεων (ομάδα 5+1) στις 15 Μαΐου.

«Η αναπληρώτρια επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χέλγκα Σμιντ και οι Ιρανοί υφυπουργοί Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί και Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί, θα συνεχίσουν το έργο τους στην Βιέννη στις 12 Μαΐου», ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι ομόλογοι τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις τρεις μέρες αργότερα, την Παρασκευή 15 Μαΐου.
Κλείσιμο

«Οι μεσολαβητές θα συνεχίσουν τις εργασίες τους στην σύνταξη του κυρίως κειμένου στο Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης, βασισμένοι στα κοινά συμπεράσματα που επιτεύχθηκαν στις 2 Απριλίου στη Λωζάννη και συνεχίστηκαν πριν μια εβδομάδα στην Νέα Υόρκη», σημειώνει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως «παράλληλα, τεχνικοί εμπειρογνώμονες θα συνεχίσουν τη δουλειά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης