Βίντεο: Δείτε πώς πλένονται οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Βίντεο: Δείτε πώς πλένονται οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η Σαμάνθα Κριστοφορέτι δείχνει πώς κάνει μπάνιο και λούζει τα μαλλιά της στο Διάστημα

Βίντεο: Δείτε πώς πλένονται οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Ζουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη, πραγματοποιούν έρευνα υπό ειδικές συνθήκες και μελετούν προσεκτικά το Διάστημα. Οι αστροναύτες του ISS ωστόσο, πέρα από την παρατήρηση και την καθημερινή εργασία τους, ζουν σε τροχιά γύρω από τη Γη, τρώνε, κοιμούνται και πλένονται.

Η Σαμάνθα Κριστοφορέτι, λοιπόν, η πρώτη Ιταλίδα που ταξίδεψε ποτέ στο Διάστημα, εξηγεί με βίντεο πώς οι αστροναύτες πλένονται ενώ παραμένουν στον ερευνητικό διαστημικό σταθμό.



Ενώπιον κάμερας η Ιταλίδα αστροναύτης περιγράφει βήμα-βήμα τον τρόπο με τον οποίο κάνουν μπάνιο η ίδια και οι συνάδελφοί της, ανοίγοντας αρχικά έναν «φάκελο» που περιέχει νερό, στη συνέχεια έναν ακόμα με «αφρόλουτρο» και έπειτα μία συσκευασία που περιλαμβάνει σαμπουάν για τα μαλλιά, το οποίο δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.
Κλείσιμο

Όπως παρατηρεί η Κριστοφορέτι το νερό δεν πέφτει στο έδαφος όπως συμβαίνει στη Γη, ενώ μοιάζει σαν να «κολλάει» στο δέρμα. Έπειτα, ακολουθεί το αφρόλουτρο και στο τέλος το σαμπουάν.

Η Ιταλίδα αστροναύτης, μάλιστα, λούζει τα μαλλιά της μπροστά στην κάμερα ώστε να δείξει στους θεατές τον τρόπο καθαρισμού και εξηγεί ότι οι χρησιμοποιημένες πετσέτες τοποθετούνται κοντά στον εξαερισμό ώστε να στεγνώσουν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης