«Σεισμός» στους κόλπους της γαλλικής Ακροδεξιάς από τη διαγραφή του Λεπέν

«Σεισμός» στους κόλπους της γαλλικής Ακροδεξιάς από τη διαγραφή του Λεπέν

Για προδοσία από την κόρη του κάνει λόγο ο ιστορικός ηγέτης του «FN» - Δεν θα μείνει με το στόμα του κλειστό, γράφει ο Γαλλικό Τύπος 

«Σεισμός» στους κόλπους της γαλλικής Ακροδεξιάς από τη διαγραφή του Λεπέν
"Σεισμό" στους κόλπους της γαλλικής Ακροδεξιάς έχει προκαλέσει η διαγραφή από το κόμμα του πατριάρχη του Εθνικού Μετώπου, Ζαν Μαρί Λεπέν , με την επικεφαλής του "FN", να βάζει στο... κλουβί τον πατέρα της, προκειμένου να αποτινάξει το ρατσιστικό και αντισημιτικό παρελθόν του κόμματός της. Από την πλευρά του, ο Ζαν Μαρί Λεπέν έκανε λόγο για "προδοσία" και ξεκαθάρισε πως, πλέον δεν στηρίζει την υποψηφιότητα της θυγατέρας του για την γαλλική προεδρία ενώ της ζήτησε να αλλάξει και όνομα...

Κι ενώ ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου εκτοξεύει πυρά κατά της κόρης του, η εγγονή του, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν,  σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα  "Le Figaro",  προσπαθεί να κρατήσει αποστάσεις από τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ζαν Μαρί Λεπέν και της κόρης του, επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου. 

Ένα 24ωρο μετά την απόφαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος "Εθνικό Μέτωπο" να θέσει σε διαθεσιμότητα τον ιστορικό ηγέτη της γαλλικής Ακροδεξιάς, η Μαριόν προσπάθησε να μείνει αμέτοχη στην κόντρα λέγοντας πως , εάν ο πόλεμος συνεχιστεί, δεν θα ήθελε να είναι όμηρος στα χέρια του παππού της. Σχολιάζοντας τις αιχμηρές δηλώσεις του Ζαν Μαρί Λεπέν, είπε:

"Ο Ζαν Μαρί Λεπέν τα είπε όλα αυτά εκφράζοντας τον συναισθηματικό του κόσμο . Τα λόγια του αντανακλούν τα συναισθήματά του και όχι τον πολιτικό του λόγο. Η Μαριόν έσπευσε επίσης να υποστηρίξει ότι ελάχιστοι από το "Εθνικό Μέτωπο", κυρίως από τη κομματική βάση, επιθυμούσαν τον αποκλεισμό του.   

Το αν θα θέσει η ίδια υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές του Δεκεμβρίου και μάλιστα στην περιφέρεια που θα κατέβαινε υποψήφιος ο παππούς του αν δεν τον φρέναρε το κόμμα, η Μαριόν αποκαλύπτει ότι ζήτησε από το FN παράταση χρόνου. 
Κλείσιμο

"Ζήτησα από το πολιτικό γραφείο του κόμματος να το σκεφθώ λίγες ακόμα εβδομάδες προτού αποφασίσω. Πιστεύω ότι καθένας μπορεί να καταλάβει την θέση στην οποία βρίσκομαι". 
Η διαγραφή του Ζαν Μαρί Λεπέν από το ακροδεξιό κόμμα "Εθνικό Μέτωπο" είναι σήμερα πρώτο θέμα στο γαλλικό Τύπο με διάφορα δημοσιεύματα να επισημαίνουν πως θα υπάρξουν και άλλες αναταράξεις καθώς ο πατριάρχης της γαλλικής Ακροδεξιάς δεν θα μείνει με το στόμα κλειστό. 

Η απόφαση να τεθεί στο περιθώριο ο ιδρυτής του FN, του οποίου παρέμενε επίτιμος πρόεδρος αφότου παρέδωσε τα ηνία στην κόρη του, ελήφθη σε συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος.Το εκτελεστικό γραφείο του FN αποφάσισε επίσης να συγκαλέσει σε τρεις μήνες έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να αλλάξει το καταστατικό του κόμματος και να καταργήσει το ρόλο του επίτιμου προέδρου τον οποίο κατέχει σήμερα ο Ζαν Μαρί Λεπέν.  

Υπενθυμίζεται ότι , ο 86χρονος Λεπέν είχε επαναλάβει τον περασμένο μήνα μια άποψη που είχε διατυπώσει και στο παρελθόν, ότι οι θάλαμοι αερίων των Ναζί δεν ήταν παρά μια "λεπτομέρεια" του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Το 1972, ίδρυσε το Εθνικό Μέτωπο συνενώνοντας διάφορες ομάδες της γαλλικής άκρας, μοναρχικής και φασιστικής Δεξιάς. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης