Γάζα: Έκρηξη βόμβας στο αρχηγείο της Χαμάς

Γάζα: Έκρηξη βόμβας στο αρχηγείο της Χαμάς

Οι αρχές ερευνούν τη σύνδεση της έκρηξη με τελεσίγραφο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και ζητούσε την απελευθέρωση σαλαφιστών κρατουμένων

Γάζα: Έκρηξη βόμβας στο αρχηγείο της Χαμάς
Έκρηξη βόμβας, που έγινε τη Δευτέρα το πρωί, είχε ως στόχο το αρχηγείο της Χαμάς στη Γάζα, όπως αποκάλυψαν αυτόπτες μάρτυρες, αφού πρώτα, φανατικοί ισλαμιστές, είχαν στείλει απειλητικό μήνυμα με το οποίο απαιτούσαν την απελευθέρωση κρατουμένων.

Η έκρηξη, που συνέβη λίγα λεπτά πριν το πρώτο φως της αυγής, προκάλεσε ζημιές στον εξωτερικό τοίχο του αρχηγείου.

Ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, λίγες ώρες πριν την επίθεση, προφανώς από πολέμιους της Χαμάς, απειλούσε με επιθέσεις εναντίον επιλεγμένων στόχων, αν δεν απελευθερώνονταν, μέσα σε 72 ώρες, τζιχαντιστές φυλακισμένοι.
Κλείσιμο

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν το μήνυμα και η έκρηξη συνδέονται, όμως φανατικοί ισλαμιστές έχουν στείλει παρόμοια τελεσίγραφα στο παρελθόν.

«Η Χαμάς και οι δυνάμεις ασφαλείας της έχουν 72 ώρες, από την έκδοση αυτής της δήλωσης, να ελευθερώσουν όλους τους σαλαφιστές (τζιχαντιστές) φυλακισμένους» έλεγε το μήνυμα που αναρτήθηκε από ένα γκρουπ που αποκαλείται Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους στην Ιερουσαλήμ και έκλεινε ως εξής: «Οι στρατιώτες μας είναι έτοιμοι να δράσουν εναντίον επιλεγμένων στόχων, με το που θα λήξει το τελεσίγραφο».

Παρά την ανακοίνωση και παρά τη σύλληψη ενός τζιχαντιστή τον περασμένο μήνα, που δήλωνε υποστηρικτής του ISIS, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από την ίδια την τρομοκρατική οργάνωση για σύνδεση μεταξύ των σαλαφιστών που δρουν στη Γαζα και του Ισλαμικού Κράτους, που έχει πλημμυρίσει στο αίμα το Ιράκ και τη Συρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης