Αίγυπτος: Πέντε ακόμα άτομα καταδικάστηκαν σε θάνατο

Αίγυπτος: Πέντε ακόμα άτομα καταδικάστηκαν σε θάνατο

Τους είχε επιβληθεί η ίδια ποινή πριν δυο μήνες, αλλά διέφευγαν της σύλληψης

Αίγυπτος: Πέντε ακόμα άτομα καταδικάστηκαν σε θάνατο
Δικαστήριο της Αιγύπτου αποφάσισε τη Δευτέρα, πως οι πέντε άνδρες που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονίες σε βάρος 13 αστυνομικών, σε γειτονική πόλη του Καΐρου, ήταν ένοχοι και τους καταδίκασε σε θάνατο.

Οι άνδρες των αρχών, σκοτώθηκαν σε επίθεση που έγινε στο αστυνομικό τμήμα της κωμόπολης Κερντάσα, στα περίχωρα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, στις 14 Αυγούστου 2013. Αυτή η ημέρα είναι η ίδια κατά την οποία, η αστυνομία της χώρας, σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους που διαδήλωναν υπέρ του προέδρου Μόρσι, σε μια προσπάθεια των αρχών να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

Οι πέντε καταδικασθέντες, ήταν κομμάτι μιας ευρύτερης ομάδας 183 ανθρώπων που καταδικάστηκαν σε θάνατο το Φεβρουάριο, όμως επειδή διέφευγαν της σύλληψης, είχαν δικαστεί ερήμην. Αργότερα πιάστηκαν από τις αρχές και το πρωί της Δευτέρας καταδικάστηκαν εκ νέου σε θάνατο.

Σύμφωνα με γκρουπ υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τη στιγμή που εκδιώχθηκε ο Μοχάμεντ Μόρσι, στις 3 Ιουλίου 2013, τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομές της αστυνομίας, εναντίον κυρίων ισλαμιστών υπερασπιστών του πρώην προέδρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης