Εξήντα Ευρωπαίοι πολίτες αγνοούνται ακόμη στο Νεπάλ

Εξήντα Ευρωπαίοι πολίτες αγνοούνται ακόμη στο Νεπάλ

Μέχρι σήμερα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 13 Ευρωπαίων

Εξήντα Ευρωπαίοι πολίτες αγνοούνται ακόμη στο Νεπάλ
Περίπου 60 Ευρωπαίοι δεν έχουν δώσει ακόμη κανένα ίχνος ζωής, δέκα ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Νεπάλ και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 7.300 ανθρώπους, όπως ανέφερε τη Δευτέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο, μια ευρωπαϊκή πηγή.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πρόκειται για ανθρώπους για τους οποίους οι αρχές γνώριζαν ότι βρίσκονταν στο Νεπάλ την ημέρα του σεισμού και μέχρι σήμερα, δεν «έχουμε καταφέρει να έρθουμε σε επαφή μαζί τους».

Ο αριθμός των αγνοούμενων Ευρωπαίων «μειώνεται ώρα με την ώρα», διευκρίνισε, επειδή οι διασώστες έχουν καταφέρει να φτάσουν στην ύπαιθρο του Νεπάλ και να εντοπίσουν πολλούς ανθρώπους. 

Κλείσιμο
Μέχρι σήμερα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 13 Ευρωπαίων από τον σεισμό. Ωστόσο, οι περισσότεροι που βρίσκονταν στο Νεπάλ έχουν ήδη αναχωρήσει από τη χώρα αυτή ή ετοιμάζονται να το κάνουν εντός των προσεχών ημερών. 

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε τη Δευτέρα να διπλασιάσει τη βοήθεια που προσέφερε για τις επιχειρήσεις διάσωσης στο Νεπάλ, στα 6 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, αποδέσμευσε ποσό ύψους 16,6 εκατομμυρίων ευρώ ως βοήθεια προς την κυβέρνηση του Νεπάλ για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των πληγέντων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης