Ιταλία: Σάλος με βίντεο διαδηλωτή που δικαιολογεί τους βανδαλισμούς στο Μιλάνο

Ιταλία: Σάλος με βίντεο διαδηλωτή που δικαιολογεί τους βανδαλισμούς στο Μιλάνο

Είναι σωστό να καίγονται αυτοκίνητα και να καταστρέφονται κτίρια, λέει ο νεαρός - «Είναι απλώς ανόητος», λέει ο πατέρας του - Μετά τα βίαια επεισόδια με αφορμή την Διεθνή Έκθεση -

Ιταλία: Σάλος με βίντεο διαδηλωτή που δικαιολογεί τους βανδαλισμούς στο Μιλάνο
Έκαψαν αυτοκίνητα, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, κατέστρεψαν προσόψεις τραπεζών, έβαψαν με κόκκινη μπογιά τοίχους κτιρίων, έγραψαν συνθήματα κατά της Διεθνούς Έκθεσης Expo 2015 και τύλιξαν στις φλόγες το Μιλάνο.

Οι διαδηλωτές-ταραχοποιοί που είχαν στόχο να αμαυρωθεί η έκθεση, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, βρήκαν ένθερμο υποστηρικτή στο πρόσωπο ενός νεαρού που πραγματοποίησε δηλώσεις στο δίκτυο Tgcom24.



Ο νεαρός Ματία Σαντζερμάνο φορώντας κουκούλα μίλησε στον δημοσιογράφο του ιταλικού ενημερωτικού δικτύου δικαιολογώντας τις βιαιοπραγίες και τις ταραχές καθώς όπως ισχυρίστηκε «είναι σωστό» να καταστρέφονται αυτοκίνητα και καταστήματα σε ένδειξη αντίδρασης στην έκθεση.
Κλείσιμο

«Είναι διαμαρτυρία. Δεν πρόκειται για βία. Όταν υπάρχει διαμαρτυρία όλα γίνονται μπορντέλο», είπε ο Ματία στην κάμερα και ερωτηθείς αν διαμαρτυρία χαρακτηρίζει και τη ρίψη μολότοφ κατά αστυνομικών εκείνος απάντησε: «Ναι, είναι σωστό. Είναι διαμαρτυρία».

Χωρίς ιδιαίτερη ευφράδεια και επαναλαμβάνοντας τις ίδιες λέξεις, ο Ματία πρόσθεσε πως «ήθελε να σπάσει κάτι», αλλά δεν τα κατάφερε.



Η παρέμβαση του μαθητή Λυκείου έγινε ανάρπαστη και το βίντεο ταξίδεψε στο Διαδίκτυο συγκεντρώνοντας περίπου 19.000 θεάσεις στο You Tube και με δεκάδες να σχολιάζουν ειρωνικά τις δηλώσεις του.

Μία ημέρα μετά, ωστόσο, ο Ματία επανεμφανίστηκε ενώπιον κάμερας αναδιπλώνοντας τις δηλώσεις του και λέγοντας πως εκείνη τη στιγμή που ο δημοσιογράφος του έθεσε ερωτήματα για τα βίαια επεισόδια ένιωθε την ανάγκη να μιλήσει κατ’αυτό τον τρόπο.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του, Βιντσέντζο Σαντζερμάνο μιλώντας στην Corriere della Sera είπε ότι θα αντέγραφε την αντίδραση της «μαμάς της χρονιάς» που έδειρε τον γιο της στα επεισόδια της Βαλτιμόρης.



«Πρέπει να είμαι ειλικρινής. Τέσσερα χαστούκια θα του τα έδινα με χαρά. Όμως, ο γιος μου είναι σχεδόν 21 ετών. Τι θα έλυνα με αυτό τον τρόπο;», διερωτήθηκε ο πατέρας του Ματία.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως η οικογένειά τους είναι «κανονική» και πως ο γιος του απλώς είναι ένας «ανόητος». Εξήγησε δε, πως ο ίδιος είναι υποστηρικτής της Διεθνούς Έκθεσης, σε αντίθεση με τον γιο του, καθώς προσφέρει πολλές ευκαιρίες εργασίας για πολλούς.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης