Θαύμα στο Νεπάλ: Βρέφος ανασύρθηκε ζωντανό έπειτα από 22 ώρες στα συντρίμμια!

Θαύμα στο Νεπάλ: Βρέφος ανασύρθηκε ζωντανό έπειτα από 22 ώρες στα συντρίμμια!

Οι εικόνες από τη διάσωση του μόλις τεσσάρων μηνών αγοριού κάνουν το γύρο του κόσμου, αποδεικνύοντας ότι η ελπίδα είναι ακόμη ζωντανή...

Θαύμα στο Νεπάλ: Βρέφος ανασύρθηκε ζωντανό έπειτα από 22 ώρες στα συντρίμμια!
Εικόνες βιβλικής καταστροφής φτάνουν από το Κατμαντού με μνημεία σπουδαίας ιστορικής σημασίας να έχουν ισοπεδωθεί, κτίρια να έχουν μετατραπεί σε σκόνη και πάνω από 5.000 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους έπειτα από τον σεισμό των 7.9 Ρίχτερ.

Απόγνωση, πόνος, θρήνος, αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα τα οποία κατακλύζουν τους πολίτες που έχουν πληγεί από τις φονικές δονήσεις, ενώ εκατοντάδες εκτιμάται ότι βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Ωστόσο, η ελπίδα είναι ακόμα ζωντανή και ξεκάθαρη ένδειξη αποτελεί ο εντοπισμός ενός μωρού μόλις 4 μηνών έπειτα από 22 ώρες που βρισκόταν θαμμένο κάτω από τα ερείπια του σπιτιού του.

Κλείσιμο
Οι φωτογραφίες που ταξιδεύουν από το Νεπάλ με το μωρό να είναι καλυμμένο με σκόνη, να έχει κλειστά τα μάτια του και με το χεράκι του να ακουμπάει το κεφάλι του, ενώ βρίσκεται στην αγκαλιά ενός διασώστη δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Όπως αναφέρει το CNN η ομάδα στρατιωτών που επιχειρεί στο Κατμαντού δεν είχε καταφέρει να το εντοπίσει, ωστόσο το κλάμα του άκουσε ένας από τους διασώστες και έτρεξε να δει από πού προέρχεται.

Έπειτα από αρκετή ώρα και προσεκτική απομάκρυνση των συντριμμιών, λοιπόν, το παιδί βγήκε σώο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και παρακολούθηση.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, η κατάσταση του αγοριού που ονομάζεται Σόνιτ Αγουάλ, είναι σταθερή και δεν φέρει εσωτερικά τραύματα.

Εντούτοις, δεν είναι γνωστό αν οι γονείς του είναι σώοι αν και ανάμεσα στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα του Νεπάλ Kathmandu Today, διακρίνεται ένα ζευγάρι να κλαίει στη θέα του παιδιού.

Έκδηλος είναι και ο ενθουσιασμός και η χαρά των στρατιωτών που συμμετείχαν στην ανάσυρση του βρέφους, με τα πρόσωπά τους να φωτίζονται από τα χαμόγελα της ικανοποίησης.

Στο μεταξύ, οι συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωσή του έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω Διαδικτύου με τους περισσότερους χρήστες των τόπων κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν λόγο για «θαύμα».













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης