Ομπάμα: Εγκληματίες οι ταραχοποιοί στην Βαλτιμόρη

Ομπάμα: Εγκληματίες οι ταραχοποιοί στην Βαλτιμόρη

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για βία, κλοπές και βανδαλισμούς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Επισήμανε πως υπάρχουν κάποιοι αστυνομικοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους -  Τόνισε πως πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις φτωχές κοινότητες

Ομπάμα: Εγκληματίες οι ταραχοποιοί στην Βαλτιμόρη
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Αμπε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρθηκε εκτενώς στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην Βαλτιμόρη.

Ερωτηθείς για όσα συνέβησαν έπειτα από την κηδεία του 25χρονου Αφροαμερικανού που έχασε τη ζωή του κατά τη σύλληψή του, ο Ομπάμα σχολίασε πως η σκέψη του ταξιδεύει στην οικογένεια του θύματος, αλλά και στους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Βέβαια, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για βία, κλοπές και βανδαλισμούς και επισήμανε πως δεν πρόκειται για διαμαρτυρία, ούτε για δήλωση, αλλά για ανθρώπους που εκμεταλλεύονται την κατάσταση και πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν εγκληματίες.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, δήλωσε πως έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά ανάμεσα σε αστυνομικούς και Αφροαμερικανούς, γεγονός που, όπως είπε, έχει πυροδοτήσει κρίση.

«Υπάρχουν κάποιοι αστυνομικοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Δε μπορούμε να το αφήσουμε στην αστυνομία. Πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια αστυνομικά τμήματα που πρέπει να κάνουν έρευνα. Δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι κάτι που σημειώνεται εδώ και δεκαετίες», συμπλήρωσε ο Ομπάμα.

Εξήγησε δε, ότι υπάρχουν κοινότητες όπου ζουν φτωχά παιδιά, χωρίς πατεράδες, χωρίς δυνατότητα εύρεσης εργασίας, με πολλούς νέους να αναζητούν το δρόμο των ναρκωτικών.
Τόνισε, λοιπόν, πως για αυτές ειδικά τις κοινότητες πρέπει να υπάρξει ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και τον προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, προσθέτοντας ότι δε μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από την αστυνομία.

«Αν η κοινωνία θέλει να λύσει το πρόβλημα, μπορεί. Είναι σημαντικό. Δεν πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας σε αυτές τις κοινότητες μόνο όταν κάποιος σκοτώνεται. Υπάρχουν πολλοί που νιώθουν όπως εγώ», επισήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης