Σαουδική Αραβία: 93 συλλήψεις για φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Σαουδική Αραβία: 93 συλλήψεις για φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Πρόσωπα τα οποία σχεδίαζαν επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον της Αμερικανικής πρεσβείας στο Ριάντ, ανάμεσα στους συλληφθέντες 

Σαουδική Αραβία: 93 συλλήψεις για φερόμενα μέλη του Ισλαμικού Κράτους
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν συλλάβει 93 υπόπτους που πιστεύεται ότι είναι υποστηρικτές ή μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και πρόσωπα τα οποία σχεδίαζαν επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Ριάντ.

«Συνεχίζεται η δράση εναντίον αυτής της ομάδας που επιδιώκει να υπονομεύσει την ασφάλεια της χώρας. Επιδιώκουν αδιάκοπα να το πετύχουν, μέσω των εγκληματικών σχεδίων τους», αναφέρει στη συνέχεια η ανακοίνωση των αρχών της Σαουδικής Αραβίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι 77 από τους συνολικά 93 υπόπτους είναι Σαουδάραβες, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μία ομάδα με σημαντική δράση ονομαζόταν «Τζουντ Μπιλάντ αλ Χαραμάιν», που σημαίνει στρατιώτες των δύο ιερών τεμενών. Η ομάδα αυτή αποτελούνταν από 15 άτομα και επικεφαλής της ήταν ένας ειδικός στα εκρηκτικά. Αποστολή της ήταν να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας, εναντίον μονάδων του στρατού αλλά και κατοικημένων περιοχών.

Μία ομάδα στην οποία μετείχαν δύο Σύροι και ένας Σαουδάραβας, σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ριάντ τον Μάρτιο, αλλά οι αρχές απέτρεψαν την εκτέλεση αυτού του σχεδίου. Ο Σαουδάραβας και ο ένας από τους δύο Σύρους συνελήφθησαν.

Σε μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα συμμετείχαν τουλάχιστον 61 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας Παλαιστίνιος και ένας Σύρος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, προσπαθούσαν να στρατολογήσουν μέλη μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, να συγκεντρώσουν χρήματα και να ιδρύσουν στρατόπεδα εκπαίδευσης σε σαουδαραβικό έδαφος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης