Με ειδικό τεστ DNA στα κόπρανα των σκύλων θα εντοπίζονται οι «τεμπέληδες» ιδιοκτήτες τους!

Με ειδικό τεστ DNA στα κόπρανα των σκύλων θα εντοπίζονται οι «τεμπέληδες» ιδιοκτήτες τους!

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμόσει τοπικό συμβούλιο στο Λονδίνο - Επιτυχία 90% η εφαρμογή του στις ΗΠΑ

Με ειδικό τεστ DNA στα κόπρανα των σκύλων θα εντοπίζονται οι «τεμπέληδες» ιδιοκτήτες τους!
Οι ιδιοκτήτες των σκυλιών που τα βγάζουν βόλτα, αλλά αμελούν να μαζέψουν τα κόπρανά τους μπήκαν στο στόχαστρο τοπικού συμβουλίου του δήμου του Λονδίνου. Το συμβούλιο της περιοχής «Barking and Dagenham» στο ανατολικό Λονδίνο σε ειδική σύσκεψη που θα γίνει σήμερα για το θέμα θα προτείνει την εφαρμογή ενός πιλοτικού μέτρου που θα εντοπίζει τους ιδιοκτήτες εκείνους που δεν μαζεύουν από τον δρόμο τα κόπρανα των σκύλων τους.



Ειδική υπηρεσία του τοπικού συμβουλίου θα λαμβάνει δείγμα DNA από τα κόπρανα και θα το στέλνει στο εργαστήριο για ταυτοποίηση με τα στοιχεία DNA των εγγεγραμμένων σκύλων στο μητρώο PooRrints της Βρετανίας. Σύμφωνα με τον Gary Downie, διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας Streetkleen, που εφαρμόζει πιλοτικά το πρόγραμμα PooPrints DNA, η ακρίβεια των αποτελεσμάτων θα είναι 99%, ενώ στις ΗΠΑ, που ήδη αυτό εφαρμόζεται η ρύπανση των δρόμων από περιττώματα σκύλων μειώθηκε σε ποσοστό 90%.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων, που δεν θα μαζεύουν τα κόπρανα των ζώων που συνοδεύουν, θα πληρώνουν πρόστιμο 110 ευρώ, ενώ το τοπικό συμβούλιο της περιοχής «Barking and Dagenham» υποστήριξε ότι δαπανά 1.300.000 ευρώ κάθε χρόνο για να καθαρίζει τους δρόμους από τα κόπρανα των σκύλων και απασχολεί και προσωπικό, ειδικά γι' αυτό τον σκοπό.
Κλείσιμο

Αν το πιλοτικό πρόγραμμα του τοπικού συμβουλίου επιτύχει, θα εφαρμοστεί σε όλη την περιοχή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 και μέχρι τον Απρίλιο του ιδίου έτους οι τοπικές αρχές σχεδιάζουν όλα τα σκυλιά της περιοχής τους να έχουν εφοδιαστεί με μικροτσίπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης