Με στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφέρονται στο Ισραήλ νεογέννητα γκέι ζευγαριών

Με στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφέρονται στο Ισραήλ νεογέννητα γκέι ζευγαριών

Ισραηλινά ομοφυλόφιλα ζευγάρια συνήθιζαν να ταξιδεύουν στο Νεπάλ για να γίνουν γονείς με την βοήθεια παρένθετων 

Με στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφέρονται στο Ισραήλ νεογέννητα γκέι ζευγαριών
Αυτά είναι δύο από τα δεκάδες μωρά που γεννήθηκαν στο Νεπάλ λίγες ημέρες πριν από παρένθετες μητέρες για ομοφυλόφιλα ζευγάρια από το Ισραήλ. 

Τα μωρά, μερικά από αυτά γεννήθηκαν πρόωρα, «εγκατέλειψαν» την χώρα την Δευτέρα ύστερα από τον φονικό σεισμό της Κυριακής που μέχρι σήμερα μετράει πάνω από 4300 νεκρούς. 

Πολλά πρόωρα μωρά, και κάποιοι τραυματισμένοι, μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας το πρωί της Δευτέρας, το οποίο νωρίτερα είχε μεταφέρει στο Νεπάλ γιατρούς για να βοηθήσουν στη διάσωση των σεισμόπληκτων. 

Κλείσιμο


Αργότερα, το απόγευμα της Δευτέρας, κάποια παιδιά ακόμη μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Τελ Αβίβ με τις Ισραηλινές τους οικογένειες. Κάποια απεικονίζονται στις φωτογραφίες να ξεκουράζονται στα καροτσάκια τους και αλλά σφίγγουν τους γονείς τους από το λαιμό.



Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο το Ισραήλ σχεδιάζει να μεταφέρει 25 νεογέννητα μέχρι το τέλος της εβδομάδας από το Νεπάλ, ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν πως ο αριθμός τους θα φτάσει τα 33.



Πολλά ομοφυλόφιλα ζευγάρια από το Ισραήλ ταξίδευαν στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, το Κατμαντού για να τεκνοποιήσουν με την βοήθεια παρένθετων μιας και η διαδικασία απαγορεύεται από τον νόμο στο Ισραήλ.


Έτσι, τώρα αναγκάστηκαν είτε να ταξιδέψουν εσπευσμένα στο Νεπάλ για να φέρουν πίσω τα μωρά τους ή και τις παρένθετες μητέρες, είτε γύρισαν άρον άρον πίσω στο Ισραήλ παρέα με τα νεογέννητά τους.



Η μαρτυρία ενός άντρα που αποφάσισε να κάνει παιδί με την παραπάνω διαδικασία είναι συγκλονιστική καθώς ο ίδιος είχε ταξιδέψει στο Κατμαντού τρεις εβδομάδες πριν από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου για να είναι παρών στη γέννηση της κόρης του.



Όπως αναφέρει μάλιστα ο  Γιόσι Φιλίμπα τα περισσότερο ζευγάρια συνήθιζαν να πηγαίνουν ένα μήνα πριν έρθει στον κόσμο το παιδί τους στο Νεπάλ προκειμένου να τακτοποιήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για να μπορέσουν να το πάρουν μαζί τους στο Ισραηλ.




«Δεν ξέρω πότε θα φύγουμε από εδώ. Το νερό πρόκειται να τελειώσει και είμαι με ένα μικρό μωρό. Υπάρχουν πολύ λίγα τρόφιμα και δεν έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα. Μόνο περιστασιακά και για λίγες ώρες μέσω μιας γεννήτριας», είπε ο ίδιος. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης