Ζαν Μαρί Λεπέν: Από το κρεβάτι του πόνου... στη δίνη νέου σκανδάλου!

Ζαν Μαρί Λεπέν: Από το κρεβάτι του πόνου... στη δίνη νέου σκανδάλου!

Εστελνε χρήματα στην Ελβετία, σύμφωνα με δημοσιεύματα

Ζαν Μαρί Λεπέν: Από το κρεβάτι του πόνου... στη δίνη νέου σκανδάλου!
Δεν πρόλαβε να σηκωθεί από το "κρεβάτι του πόνου" και ο πατριάρχης της γαλλικής Ακροδεξιάς βρέθηκε στη δίνη ενός νέου οικονομικού σκανδάλου μετά την αποκάλυψη ότι κρύβει έναν ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό, ύψους 2.200.000 ευρώ.

Ο Ζαν Μαρί Λεπέν, ο οποίος πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά, κατηγορείται για διοχέτευση κεφαλαίων στην Ελβετία, μέσω ενός λογαριασμού στο όνομα ενός βοηθού του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο δικαιούχος αυτού του λογαριασμού είναι ο βοηθός του Εθνικού Μετώπου στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, Ζεράρ Γκερίν. Τον λογαριασμό είχε ανοίξει ο πρώην κοινοβουλευτικός συνεργάτης του Λεπέν ο οποίος τώρα εργάζεται για την Ευρωβουλευτή του "Εθνικού Μετώπου", Μαρί Κριστίν Αρνοτού. Ο Γκερίν διαθέτει επίσης έναν άλλο ρόλο στην ευρωπαική αντιπροσωπεία του "Εθνικού Μετώπου": είναι βοηθός του υπουργικού συμβουλίου του Λεπέν. Σύμφωνα με τη εφημερίδα "Liberation, την υπόθεση ερευνά η οικονομική εισαγγελία του Παρισιού, η οποία ενημερώθηκε από την οικονομική αστυνομία για τα στοιχεία που αφορούν τα κρυφά περιουσιακά στοιχεία του παππού Λεπέν. Ερωτηθείς από τη Μediapart, ο Λεπέν προτίμησε να μη σχολιάσει το δημοσίευμα. Για την εφημερίδα "Le Monde", ενδεχόμενη δικαστική επιβεβαίωση των στοιχείων της οικονομικής αστυνομίας "Tracfin", θα αποτελέσει πλήγμα για τη ρητορική κατά των ελίτ και κατά της διαφθοράς που συχνά χρησιμοποιεί ο Λεπέν αλλά και η θυγατέρα του, αρχηγός του "Εθνικού Μετώπου". Φρεσκάροντας τη μνήμη των αναγνωστών της, η αριστερή εφημερίδα "Liberation" αναφέρεται στα οικονομικά σκάνδαλα που απειλούν την γαλλική Ακροδεξιά.

1. Είναι σε εξέλιξη έρευνα από την εισαγγελία του Παρισιού για διασπάθιση δημοσίου χρήματος από τον κομματικό σχηματισμό "Jeanne", ο οποίος συνδέεται με το "Εθνικό Μέτωπο" και διοικείται από συνεργάτες της Μαρίν Λεπέν. Ανάμεστα στα έξι άτομα που βρίσκονται στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης είναι και ο ταμίας του Εθνικού Μετώπου.
Κλείσιμο

2. Έρευνα που αφορά βοηθούς ευρωβουλευτών του Εθνικού Μετώπου, οι οποίοι φέρονται να εργάζονταν αποκλειστικά για λογαριασμό του κόμματος στο Παρίσι, ενώ αμείβονταν για να ασχολούνται με την ευρωομάδα του κόμματος. Επιπλέον, στις αρχές Απριλίου, η σοσιαλιστική ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο ζήτησε να ανοίξει έρευνα για τα δάνεια που έλαβε το κόμμα της Μαρίν Λεπέν το 2014 από την Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 86χρονος ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου ήρθε πρόσφατα σε σύγκρουση με την κόρη του Μαρίν Λεπέν με αφορμή τις πρόσφατες αντισημιτικές του δηλώσεις σε περιοδικό. Η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς τον εξανάγκασε να αποσύρει την υποψηφιότητά του από τις περιφερειακές εκλογές του 2015 , αυτός την άκουσε , τώρα όμως ετοιμάζει την επόμενή του κίνηση. Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν ανακοίνωσε ότι θα μιλήσει στους συγκεντρωμένους στην πορεία της Πρωτομαγιάς. Παράλληλα με τους εορτασμούς της εργατικής πρωτομαγιάς από κόμματα και συνδικάτα, οι υποστηρικτές του Εθνικού Μετώπου θα πραγματοποιήσουν πορεία που θα περάσει μπροστά από το άγαλμα της Ζαν Ντ’ Αρκ και θα καταλήξει στην πλατεία της Οπερας. Ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος σκοπεύει να μιλήσει στο τέλος της πορείας, αν και τρεις ημέρες αργότερα, στις 4 Μαΐου, έχει προγραμματισθεί η συνεδρίαση του πειθαρχικού οργάνου του κόμματος με αντικείμενο τις πρόσφατες αντισημιτικές δηλώσεις του, εξαιτίας των οποίων η Λεπέν του απαγόρευσε να κατέβει υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές του 2015. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης