Facebook: Έκκληση για δωρεές για τους σεισμόπληκτους του Νεπάλ

Facebook: Έκκληση για δωρεές για τους σεισμόπληκτους του Νεπάλ

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να συγκεντρώσει 2 εκατομμύρια δολάρια για να τα προσφέρει  στην μη κυβερνητική οργάνωση «International Medical Corps»

Facebook: Έκκληση για δωρεές για τους σεισμόπληκτους του Νεπάλ
Δύο εκατομμύρια δολάρια προσπαθεί να συγκεντρώσει το Facebook για τους σεισμόπληκτους του Νεπάλ προκειμένου να συνεισφέρει στο έργο των οργανισμών που παρέχουν βοήθεια τοπικά. 

Έτσι τις τελευταίες ώρες, μέσα από ένα μήνυμα, το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης απηύθυνε έκκληση στους χρήστες του ώστε να καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό κάνοντας δωρεά στην μη κυβερνητική οργάνωση International Medical Corps, η οποία έχει στείλει ομάδες διάσωσης στην πληγείσα περιοχή.

«Ο κόσμος εκφράζει την επιθυμία να προσφέρει βοήθεια στα θύματα του σεισμού που έπληξε τους πολίτες του Νεπάλ, της Ινδίας και του Μπανγκλαντές», ανακοίνωσε η διεύθυνση του Facebook.

Κλείσιμο


Ο οργανισμός «Medical Corps» χρησιμοποιεί φορητές ιατρικές μονάδες για να παρέχουν κρίσιμης σημασίας ιατρική φροντίδα και φάρμακα στις περιοχής που έχουν πληγεί περισσότερο από τον σεισμό.  Διανέμουν κιτ υγιεινής, ταμπλέτες απολύμανσης νερού κι άλλα αναλώσιμα για να προστατεύσουν την υγεία των ανθρώπων.

Το Facebook ενεργοποίησε επίσης ένα σύστημα συναγερμού, το «Safety Check», που επιτρέπει σε όσους βρίσκονται στην περιοχή της καταστροφής να ειδοποιούν φίλους και συγγενείς για την κατάστασή τους.

Από το περασμένο Σαββατοκύριακο που τέθηκε σε εφαρμογή το σύστημα αυτό στο Νεπάλ, όπως και σε ορισμένες περιοχές του Μπανγκλαντές, της Ινδίας και του Μπουτάν, "εκατομμύρια άνθρωποι ειδοποίησαν ότι είναι σώοι και αβλαβείς, ενώ δεκάδες εκατομμύρια είπαν ότι κάποιος τον οποίο γνωρίζουν είναι καλά στην υγεία του".



«Σε περιόδους κρίσης, είδαμε ανθρώπους να στρέφονται στο Facebook για να μάθουν τι συνέβη, να μοιραστούν εμπειρίες τους, να προσφέρουν στήριξη και να υποστηριχθούν», αναφέρει η διεύθυνση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης