Απήχθη υπάλληλος του ΟΗΕ

Απήχθη υπάλληλος του ΟΗΕ

Οι τζιχαντιστές έχουν απαγάγει χιλιάδες ανθρώπους στο Ιράκ, ενώ οι ιρακινές αρχές έχουν στραφεί σε σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις

Απήχθη υπάλληλος του ΟΗΕ
Υπάλληλος-σύνδεσμος ο οποίος εργαζόταν για τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών “απήχθη” βορειοανατολικά της Βαγδάτης. Ο Ιρακινός υπάλληλος, το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, απήχθη την Κυριακή στη Μπακούμπα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ντιγιάλα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΟΗΕ Ελιάνα Ναμπάα.

Καθώς ο ιρακινός στρατός με την υποστήριξη διεθνούς συνασπισμού υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προσπαθούν να απωθήσουν τα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από τις περιοχές που έχουν καταλάβει, εκατοντάδες χιλιάδες Ιρακινοί άμαχοι εξαρτώνται απόλυτα από τη βοήθεια του ΟΗΕ για να επιβιώσουν.

Οι απαγωγές ήταν πολυάριθμες τα πρώτα χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν στο Ιράκ, ο αριθμός τους όμως μειώθηκε αισθητά όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στους σουνίτες και στους σιίτες την περίοδο 2007-2008.

Ωστόσο από τις αρχές της περασμένης χρονιάς καταγράφηκε ένα νέο κύμα απαγωγών, μετά την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους βόρεια και δυτικά της Βαγδάτης.

Οι τζιχαντιστές έχουν απαγάγει χιλιάδες ανθρώπους στο Ιράκ, ενώ οι ιρακινές αρχές έχουν στραφεί σε σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις —οι οποίες επίσης διαπράττουν απαγωγές— για να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους, γεγονός που εντείνει το φαινόμενο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης