Νιγηρία: Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι

Νιγηρία: Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι

Πρόκειται για θύματα που άφησε πίσω της η Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι
Εκατοντάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν στην Νταμάσακ, στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, προφανώς θύματα των ωμοτήτων που διαπράττουν οι ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, όπως δήλωσαν κάτοικοι και αξιωματούχοι στην πόλη.

«Οι σοροί βρέθηκαν μέσα σε σπίτια, σε δρόμους, ακόμη και στις όχθες του ποταμού Νταμάσακ», δήλωσε ο Καούμι Κούσουρ, κάτοικος, προσθέτοντας ότι τα θύματα ενταφιάστηκαν σε ομαδικούς τάφους το Σαββατοκύριακο.

Ο απολογισμός ενδέχεται να ξεπεράσει τους 400, ενώ οι αρχές της πολιτείας Μπόρνο έκαναν λόγο για εκατοντάδες πτώματα.

Στρατιώτες των ένοπλων δυνάμεων του Τσαντ και του Νίγηρα ανακατέλαβαν την 9η Μαρτίου την πόλη Νταμάσακ, αποσπώντας την από τους μαχητές της Μπόκο Χαράμ, στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας επιχείρησης με τη συμμετοχή και άλλων χωρών της περιοχής εναντίον των ισλαμιστών, που είχαν καταλάβει την πόλη τον περασμένο Νοέμβριο.

Περίπου 200 αντάρτες σκοτώθηκαν, όπως και 10 στρατιώτες, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την ανακατάληψη της Νταμάσακ, σύμφωνα με μια πηγή στις ένοπλες δυνάμεις του Τσαντ.
Κλείσιμο

Την 20ή Μαρτίου εκπρόσωπος του στρατού του Τσαντ, ο Αζέμ Μπερμαντόα Αγκούνα, είχε κάνει λόγο για την ανακάλυψη περίπου 100 σορών σε έναν ομαδικό τάφο κάτω από μια γέφυρα έξω από τη Νταμάσακ. Ορισμένα από τα πτώματα ήταν αποκεφαλισμένα.

Σύμφωνα με τον Αγκούνα, η σφαγή ενδέχεται να είχε διαπραχθεί τον περασμένο Ιανουάριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης