Νεπάλ: Βίντεο από drone αποκαλύπτει την βιβλική καταστροφή

Νεπάλ: Βίντεο από drone αποκαλύπτει την βιβλική καταστροφή

Τα πλάνα αποτυπώνουν την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό 7,9 Ρίχτερ

Νεπάλ: Βίντεο από drone αποκαλύπτει την βιβλική καταστροφή
Κατεστραμμένα σπίτια, πουλιά πετούν τρομαγμένα, συντρίμμια καλύπτουν τους δρόμους, δεκάδες κόσμου συγκεντρωμένος σε κεντρικές πλατείες… εικόνες καταστροφής, απόγνωσης και αγωνίας καταγράφονται σε βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε εναερίως από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο πέταξε πάνω από το σεισμόπληκτο Κατμαντού.



Κλείσιμο
Το Νεπάλ μετράει τις πληγές του έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 7,9 Ρίχτερ και τους δεκάδες μετασεισμούς που εξακολουθούν να αναστατώνουν τις πληγείσες περιοχές.



Τα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον διασωθέντα Κίσορ Ράνα σκιαγραφούν την έκταση των ζημιών που έχουν προκληθεί σε κτίρια και μνημεία στην πρωτεύουσα της χώρας.



Στο μεταξύ, χιλιάδες είναι όσοι αντιμετωπίζουν τραυματισμούς και παρ΄όλα αυτά αναμένεται να διανύσουν ένα ακόμα βράδυ σε πλατείες με τον φόβο νέων ισχυρών μετασεισμών.



Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει στο δίκτυο Sky News ο Νέβιλ Λάζαρους, πέρα από την αγωνία για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων και τον πόνο από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό νεκρών που φτάνει τους 4.100, διογκώνεται και η οργή για την έλλειψη υποδομών.



«Δεν υπάρχουν υποδομές στο αεροδρόμιο ή σε άλλους κυβερνητικούς οργανισμούς στην πόλη. Υπάρχει θυμός ανάμεσα στον κόσμο καθώς δεν υπάρχουν χώροι υγιεινής, σημειώνεται έλλειψη πόσιμου νερού και φαγητού», αναφέρει ο ανταποκριτής.

Παράλληλα, πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν καταφέρει να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της περιοχής καθώς δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στις κλίνες, με αποτέλεσμα οι χειρουργοί να πραγματοποιούν επεμβάσεις ακόμα και εντός των προσωρινών σκηνών που έχουν στηθεί στην Ιατρική Σχολή του Κατμαντού.

Την ίδια στιγμή, πάνω από 100 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί με τον ισχυρότερο να αγγίζει τα 6,7 Ρίχτερ, δυσχεραίνοντας το έργο των διασωστών.

Όλα αυτά, ενώ οι ειδικοί προβλέπουν πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί με πολλούς να υποστηρίζουν ότι ενδέχεται να ξεπεράσουν τους 6.000, ενώ άλλοι κάνουν λόγο ακόμα και για 20.000 θύματα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης