Γερμανία: Σε επίπεδα ρεκόρ οι ξένες επενδύσεις το 2014

Γερμανία: Σε επίπεδα ρεκόρ οι ξένες επενδύσεις το 2014

Οι ξένοι επενδυτές ξεκίνησαν 1.199 νέα έργα στη χώρα

Γερμανία: Σε επίπεδα ρεκόρ οι ξένες επενδύσεις   το 2014
Στο επίπεδο ρεκόρ των 3,2 δισεκ. ευρώ ανήλθαν οι ξένες επενδύσεις που προσέλκυσε η Γερμανία πέρυσι, με τον αριθμό των νέων επενδυτών να φθάνει σε νέο ιστορικό υψηλό χάρη κυρίως στο αυξανόμενο ενδιαφέρον από την Κίνα, ανέφερε ο κρατικός οργανισμός εμπορίου και επενδύσεων GTAI.

Οι ξένοι επενδυτές ξεκίνησαν 1.199 νέα έργα στη χώρα το 2014, κατά ένα πέμπτο περισσότερα συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, με την αξία τους ενισχυμένη κατά 18,5% από 2,7 δισεκ. το 2013, σύμφωνα με την GTAI.

Οι ξένες επενδύτες δημιούργησαν πέρυσι τουλάχιστον 16.000 θέσεις εργασίες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ανέφερε η GTAI.

Κλείσιμο
«Η Γερμανία είναι ένα ‘ασφαλές καταφύγιο’ στην Ευρώπη και μια από τις πλέον ταχέως αναπτυσσόμενες βιομηχανικές χώρες» δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της GTAI Αχίμ Χαρτίγκ.

«Αυτό είναι πολύ ελκυστικό για τους επενδυτές» δήλωσε προσθέτοντας ότι στα πλεονεκτήματά της συγκαταλέγονται αυτά των καλών υποδομών στη χώρα, των ευνοϊκών συνθηκών στην καρδιά της Ευρώπης και του καλά καταρτισμένου εργατικού δυναμικού.

Ο μεγαλύτερος αριθμός επενδυτών προέρχεται από την Κίνα, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν στη δεύτερη θέση. Πέρυσι, η Κίνα ξεκίνησε 190 έργα στη Γερμανία – 37% περισσότερα από το 2013- σε διάφορους τομείς που σχετίζονται από την παραγωγή έως την έρευνα και την ανάπτυξη.

Αντίστοιχα, οι αμερικανοί επενδυτές υλοποίησαν 168 νέα έργα, ενώ οι Ελβετοί ανέλαβαν 130.

Περισσότεροι από τους μισούς επενδυτές προέρχονταν από την Ευρώπη, με την Γερμανία να αποτελεί επενδυτικό προορισμό για εταιρίες της νότιας Ευρώπης λόγω του σταθερού οικονομικού της περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης