Ο πρόεδρος του Καζακστάν απολογείται για την επανεκλογή του με ποσοστά... Βορείου Κορέας

Ο πρόεδρος του Καζακστάν απολογείται για την επανεκλογή του με ποσοστά... Βορείου Κορέας

«Θα ήταν αντιδημοκρατικό αν είχα παρέμβει για τα αποτελέσματα», δήλωσε ο πρόεδρος Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ που επανεξελέγη με 97,7%

Ο πρόεδρος του Καζακστάν απολογείται για την επανεκλογή του με ποσοστά... Βορείου Κορέας
Με το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 97,7% επανεξελέξη ο πρόεδρος του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, ο οποίος κυβερνά τη χώρα από το 1989.

Στις κάλπες προσήλθε το 95% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που του εξασφάλισαν νέα πενταετή θητεία στην ηγεσία της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρα της κεντρικής Ασίας.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος του Καζακστάν σε μία προσπάθεια να παρουσιάσει μία ταπεινή εικόνα, ζήτησε συγγνώμη για το ποσοστό επανεκλογής του που παραπέμπει στις εκλογικές μάχες που διεξάγονται στη Βόρειο Κορέα.

Κλείσιμο
Μπορεί μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα να δήλωσε πως το ρεκόρ εκλογικής συμμετοχής δείχνει την ενότητα του λαού και την επιθυμία να ζήσει σε ένα σταθερό κράτος, όμως, λίγες ώρες αργότερα απολογήθηκε τονίζοντας πως θα ήταν αντιδημοκρατικό αν παρέμβαινε για να κάνει την νίκη του περισσότερο ταπεινή.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πρόσθεσε: «Ζητώ συγγνώμη γιατί για τα υπερ-δημοκρατικά κράτη αυτά τα μεγέθη είναι μη αποδεκτά. Αλλά δε μπορούσα να κάνω τίποτα. Αν είχα παρέμβει, θα έδειχνα αντιδημοκρατικός, σωστά;».

Την ίδια στιγμή, τόνισε πως το Καζακστάν έδειξε την πολιτική του κουλτούρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η νίκη του άλλωστε ήταν αναμενόμενη, με τα exit polls να επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για πανηγυρική επανεκλογή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης