Βατικανό: Επίσκεψη του πάπα στην Κούβα

Βατικανό: Επίσκεψη του πάπα στην Κούβα

Σε μια ιστορική στιγμή, ο πάπας επισκέπτεται το νησί, μετά την αποκατάσταση των σχέσεων της χώρας με τις ΗΠΑ

Βατικανό: Επίσκεψη του πάπα στην Κούβα
Όπως ανακοίνωσε σύντομα το Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να επισκεφτεί την Κούβα κάποια στιγμή μέσα στο Σεπτέμβρη.

Το ταξίδι του, θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια μιας ήδη προγραμματισμένης επίσκεψης στις ΗΠΑ τον ίδιο μήνα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι.

Ο πάπας ακολουθεί τα χνάρια των προκατόχων του, καθώς και ο πάπας Βενέδικτος 16ος και ο πάπας Ιωάννης Παύλος 2ος επισκέφτηκαν την Κούβα, το 2012 και το 1998 αντίστοιχα.

Φυσικά και το ταξίδι αυτό αποτελεί ιστορικής σημασίας γεγονός, καθώς συμβαίνει τη στιγμή που ΗΠΑ και Κούβα, βρίσκονται μια ανάσα από το να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις σε μια περίοδο ψυχρότητας που έχει διαρκέσει περισσότερο από μισό αιώνα.

«Η παρουσία της αγιότητάς του στην Κούβα θα είναι αξιομνημόνευτη» είπε ο ΥΠΕΞ της χώρας Μπρούνο Ροντρίγκες και συμπλήρωσε: «Θα λάβει τη θερμότερη υποδοχή των Κουβανών»
Κλείσιμο

Το προκαθορισμένο ταξίδι του πάπα, περιλαμβάνει την παρθενική του εμφάνιση στο Λευκό Οίκο στις 23 Σεπτεμβρίου, όπου και θα συναντηθεί από κοντά με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ μια μέρα μετά θα μιλήσει σε συνεδρίαση στο Κονγκρέσο. Επίσης θα επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια, ενώ έχει μείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει μια στάση και στη Βοστόνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης