Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε τέσσερις ενόπλους

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε τέσσερις ενόπλους

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αντέδρασε εκδίδοντας μια ανακοίνωση στην οποία χαιρέτισε την “επαγρύπνηση” των Ισραηλινών στρατιωτών

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε τέσσερις ενόπλους
Τέσσερις ένοπλοι σκοτώθηκαν την Κυριακή στα σύνορα Συρίας-Ισραήλ από πυρά του ισραηλινού στρατού. Οι τέσσερις ένοπλοι προσπαθούσαν να τοποθετήσουν εκρηκτικά κοντά στο Ματζντάλ Σαμς, στο κατεχόμενο από το Ισραήλ τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν. Τα εκρηκτικά κατασχέθηκαν από τους Ισραηλινούς στρατιώτες αφού τους σκότωσαν, σύμφωνα με πηγή στις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας.

“Ο στρατός εξουδετέρωσε το βράδυ της Κυριακής μια ομάδα τρομοκρατών που αποπειράθηκε να τοποθετήσει εκρηκτικά στα σύνορα με τη Συρία με στόχο στρατιώτες. Ο Τσαχάλ -το ακρωνύμιο του ισραηλινού στρατού- δεν θα επιτρέψει να αμφισβητηθεί η εθνική κυριαρχία του Ισραήλ”, ανέφερε ανακοίνωση του επιτελείου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αντέδρασε εκδίδοντας μια ανακοίνωση στην οποία χαιρέτισε την “επαγρύπνηση” των Ισραηλινών στρατιωτών.

Κλείσιμο
“Οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών ή πολιτών θα αντιμετωπίζεται με αποφασιστικό τρόπο, όπως αυτή η επιχείρηση η οποία απέτρεψε μια επίθεση”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Το κατεχόμενο από το Ισραήλ τμήμα του Γκολάν δέχεται συχνά επιθέσεις με ρουκέτες και πυρά από τη συριακή πλευρά των συνόρων, όπου μαίνονται μάχες ανάμεσα στον συριακό στρατό από την μια πλευρά και τους τζιχαντιστές από την άλλη. Δεν είναι πάντα σαφές εάν τα πυρά και οι ρουκέτες βάλλονται εκ προθέσεως ή όχι.

Το Ισραήλ είχε προσαρτήσει το 1981 το τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν το οποίο είχε καταλάβει στον πόλεμο του 1967. Η προσάρτηση αυτή δεν αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Το Ισραήλ και η Συρία επισήμως παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση, αλλά η γραμμή της εκεχειρίας παραμένει συγκριτικά ήρεμη μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία πριν από τέσσερα χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης