Βίντεο: Ρεσιτάλ Ομπάμα με «καρφιά» ακόμα και για την Χίλαρι Κλίντον

Βίντεο: Ρεσιτάλ Ομπάμα με «καρφιά» ακόμα και για την Χίλαρι Κλίντον

Με «φωτογραφίες» από το Instagram τρόλαρε την υποψήφια διάδοχό του για τους χειρισμούς της όσον αφορά την ηλεκτρονική της αλληλογραφία αλλά και για την καμπάνια της 

Βίντεο: Ρεσιτάλ Ομπάμα με «καρφιά» ακόμα και για την Χίλαρι Κλίντον
Κανείς δεν γλίτωσε - ούτε φίλοι, ούτε εχθροί- από τον Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλιά του στο ετήσιο Δείπνο των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

Σε μια πολυαναμενόμενη ομιλία καθώς είθισται να διανθίζεται από αστεία, από την «επίθεση» του Μπαράκα Ομπάμα δεν γλίτωσε ούτε η Χίλαρι Κλίντον, η υποψήφια, δηλαδή, διάδοχός του από το κόμμα του.

Αφού παρατήρησε αρχικά ότι ορισμένοι Αμερικανοί ζουν σε μια εποχή αβεβαιότητας, ο πρόεδρος πρόσθεσε: «Για παράδειγμα, έχω μια φίλη που πριν από λίγες εβδομάδες έβγαζε εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο και τώρα ζει σε ένα βανάκι στην Αϊόβα».

Κλείσιμο
Η πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, στις αρχές του μήνα πραγματοποίησε μια χαμηλού κόστους περιοδεία με ένα βαν στην Αϊόβα, ενόψει των προκριματικών που θα διεξαχθούν στην Πολιτεία αυτή για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Και αυτό δεν ήταν το μοναδικό «καρφί» προς την Κλίντον αφού από τα σχόλια του Ομπάμα δεν θα μπορούσε να λείψει και το πρόσφατο σκάνδαλο με τους χειρισμούς της πρώην ΥΠΕΞ σχετικά με την ηλεκτρονική της αλληλογραφία με τον αμερικανό πρόεδρο να παρουσιάζει μια σειρά (πλαστών) φωτογραφιών της Χίλαρι από τον λογαριασμό της στο Instagram. «Σκεφτόμουν ότι ο λογαριασμός της αυτός θα της δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα» σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ πριν να παρουσιάσει μια σειρά επεξεργασμένων φωτογραφιών της υποψήφιας διαδόχου του.



Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν άφησε ασχολίαστο ούτε τον ίδιο τον εαυτό του. Διαπιστώνοντας ότι η θητεία του στην προεδρία τον έχει γεράσει, είπε: "Δείχνω τόσο γέρος που ο Τζον Μπένερ προσκάλεσε ήδη τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για να εκφωνήσει ομιλία στην κηδεία μου".

Ο Ομπάμα είχε εκνευριστεί όταν ο Μπένερ, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προσκάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για να μιλήσει στο Κογκρέσο τον περασμένο μήνα, την ίδια περίοδο που η αμερικανική κυβέρνηση διαπραγματευόταν με το Ιράν για τον τερματισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

Στο πλαίσιο του αυτοσαρκασμού ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε και στην στενή σχέση με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τον οποίο είπε χαρακτηριστικά ότι «τον πειράζω αλλά τον αγαπώ. Για την ακρίβεια έχουμε έρθει τόσο κοντά ώστε σε ορισμένες πολιτείες, όπως η Ιντιάνα, δεν θα μας σέρβιραν πλέον πίτσα».

Η ηθοποιός και συμπαρουσιάστρια του σόου Saturday Night Live Σέσιλι Στρονγκ που ανέλαβε να ψυχαγωγήσει τους καλεσμένους, επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο ορισμένα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τις γυναίκες πολιτικούς. Έβαλε μάλιστα τους παρόντες δημοσιογράφους να... ορκιστούν ότι "δεν θα μιλούν για την εμφάνιση της Χίλαρι, γιατί αυτό δεν είναι δημοσιογραφία".

Στο στόχαστρο της Στρονγκ μπήκε και η Μυστική Υπηρεσία, η σωματοφυλακή του προέδρου Ομπάμα που το τελευταίο διάστημα έχει κατηγορηθεί για σωρεία λαθών. Παραπέμποντας στις αλλεπάλληλες δολοφονίες μαύρων από λευκούς αστυνομικούς τους τελευταίους μήνες, είπε: "Μόνο μία υπηρεσία επιβολής του νόμου θα βρει τον μπελά της αν πυροβοληθεί ένας μαύρος".

Στο σοβαρό μέρος της ομιλίας του, ο πρόεδρος Ομπάμα αναφέρθηκε στους δημοσιογράφους σε όλον τον κόσμο που φυλακίζονται άδικα και επισήμανε ιδιαίτερα την περίπτωση του Τζέισον Ρεζάιαν, του Αμερικανοϊρανού δημοσιογράφου της Washington Post που κρατείται σε φυλακή του Ιράν. "Επί εννέα μήνες ο Τζέισον είναι φυλακισμένος στην Τεχεράνη απλώς και μόνο επειδή έγραψε για τις ελπίδες και τους φόβους του ιρανικού λαού" είπε, τονίζοντας ότι έχει πει στον αδελφό του Ρεζάιαν, τον Αλί, ότι ο ίδιος δεν θα ησυχάσει "μέχρι να τον φέρουμε πίσω στην οικογένειά του, σώο και αβλαβή".




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης