Νότιος Αφρική: Ο βασιλιάς των Ζουλού ζει μέσα στη χλιδή και αποκαλεί τους μετανάστες «ψείρες»!

Νότιος Αφρική: Ο βασιλιάς των Ζουλού ζει μέσα στη χλιδή και αποκαλεί τους μετανάστες «ψείρες»!

Ο 67χρονος βασιλιάς προκαλεί με το life style και τις σπατάλες που κάνει για τις έξι συζύγους και τα 28 παιδιά του

Νότιος Αφρική: Ο βασιλιάς των Ζουλού ζει μέσα στη χλιδή και αποκαλεί τους μετανάστες «ψείρες»!
Παρόλο που στην Νότιο Αφρική η πλειοψηφία των πολιτών, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στη χώρα, στερείται βασικών αγαθών, όπως είναι το καθαρό πόσιμο νερό και το ηλεκτρικό, ο βασιλιάς των Ζουλού εξακολουθεί να προκαλεί με την πολυτελή του διαβίωση, αλλά και με τις προκλητικές δηλώσεις του εναντίον των μεταναστών.



Κλείσιμο
Ο 67χρονος Γκουντγουίλ Ζουελιτίν (Goodwill Zwelithini), δήλωσε το περασμένο έτος ότι έχει χρεοκοπήσει, παρά το δάνειο των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε από την κυβέρνηση του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα. Με έξι συζύγους, 28 παιδιά και πολλά εγγόνια, ο βασιλιάς έχει εγκαταστήσει την κάθε σύζυγο σε ξεχωριστό παλάτι και ξόδεψε πρόσφατα πολλά χρήματα για να αγοράσει μία Μερσεντές για κάθε σύζυγο και 210.000 ευρώ για να ραφτούν στρατιωτικές στολές για τα παιδιά του!



Τον περασμένο Ιούλιο ο βασιλιάς σε μια πολυέξοδη γαμήλια τελετή παντρεύτηκε την 28χρονη πριγκίπισσα Ζόλα Μαφού από την γειτονική Σουαζιλάνδη και ο γάμος τους κόστισε συνολικά 350.000 ευρώ, ενώ παρέστησαν 5.000 καλεσμένοι, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times της Νοτίου Αφρικής.



Αλλά, εκτός από τον πολυέξοδο και προκλητικό τρόπο ζωής του, ο βασιλιάς των Ζουλού προκαλεί και με την ρητορική του κατά των μεταναστών στην χώρα, τους οποίους σε ομιλία του στο Ντέρμπαν, τον περασμένο μήνα, τους αποκάλεσε «ψείρες» και «μυρμήγκια», την στιγμή που στη Νότιο Αφρική το κύμα ξενοφοβικής βίας σαρώνει και μόλις τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν επεισόδια με θύματα μετανάστες στο Γιοχάνεσμπουργκ και στο Ντέρμπαν.



Την Τρίτη, σύμφωνα με την τοπική τηλεόραση, συνελήφθησαν έντεκα άνδρες στο Γιοχάνεσμπουργκ για βίαιες επιθέσεις εναντίον μεταναστών και πολλοί θεωρούν υπεύθυνο για τα επεισόδια τον Ζουελιτίν, που  σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα κάλεσε τους μετανάστες στη Νότιο Αφρική «να τα μαζεύουν και να εγκαταλείψουν την χώρα».



Ο βασιλιάς των Ζουλού δεν έχει καλύτερη γνώμη και για τους ομοφυλόφιλους που τους αποκάλεσε «σάπιους» σε ομιλία του το 2012, ενώ προκάλεσε οργή στις οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, όταν ζήτησε να επανέλθει το  αμφιλεγόμενο παραδοσιακό τεστ για την παρθενία, με την πρόφαση ότι έτσι θα αναχαιτιστεί η εξάπλωση του Aids.



Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ζούμα, από την φυλή των Ζουλού και ο ίδιος, παντρεμένος με πέντε συζύγους, από τις οποίες έχει αποκτήσει είκοσι παιδιά, βρίσκεται στο πλευρό του βασιλιά, από τον οποίο αντλεί πολιτική στήριξη.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης