Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν επίδοξο τζιχαντιστή πριν ταξιδέψει στη Συρία

Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν επίδοξο τζιχαντιστή πριν ταξιδέψει στη Συρία

«Θέλω να κάνω ιερό πόλεμο για τον Αλλάχ», έγραφε στο προφίλ του - Διατηρούσε επαφές με ανθρώπους που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος

Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν επίδοξο τζιχαντιστή πριν ταξιδέψει στη Συρία
Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε έναν νεαρό Τυνήσιο, ο οποίος σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο σκόπευε να εγκαταλείψει την Ιταλία για να φτάσει στη Συρία και να ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera ο Νουσαίρ Λουάτι συνελήφθη στην Ραβένα και κατηγορείται ότι ήθελε να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σήμερα επρόκειτο να ταξιδέψει για την Γερμανία και στη συνέχεια να φτάσει στην Μέση Ανατολή, ενώ όπως επισημαίνει ο ιταλικός Τύπος, η ιταλική αστυνομία τον παρακολουθούσε τον τελευταίο καιρό.

Κλείσιμο

Μάλιστα, ήταν γνωστό πως είχε επιχειρήσει να φτάσει στην Συρία μέσω Τουρκίας, ωστόσο η απόπειρά του απέτυχε καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με το διαβατήριό του. Έτσι, το ταξίδι που είχε προγραμματίσει για τις 26 Μαρτίου από το Μπέργκαμο για την Κωνσταντινούπολη δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Έπειτα από τη διεξαγωγή έρευνας των ιταλικών αρχών στο προφίλ του στο Διαδίκτυο διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε επαφές με ανθρώπους που σχετίζονται με το ΙΚ, ενώ είχε συχνή επικοινωνία με έναν Παλαιστίνιο που βρισκόταν στον καταυλισμό προσφύγων στο Αρμούκ.

«Πρόκειται να έρθω, αν ο Αλλάχ το θελήσει. Θέλω να κάνω τζιχάντ για τον Αλλάχ», έγραφε σε ένα από τα μηνύματά του ο Λουάτι.

Την ίδια στιγμή, η Corriere della Sera αναφέρει πως η σύζυγός του αγνοούσε τις προθέσεις του, ενώ επισημαίνει πως ο νεαρός σύχναζε σε ισλαμικό κέντρο της Ραβένα και του Μιλάνου.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης