Εκλογές στη Βρετανία: Μάχη στήθος με στήθος Συντηρητικών-Εργατικών

Εκλογές στη Βρετανία: Μάχη στήθος με στήθος Συντηρητικών-Εργατικών

Το 35% των ψηφοφόρων που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι θα ψηφίσουν τους Εργατικούς και το 34% τους Συντηρητικούς, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση 

Εκλογές στη Βρετανία: Μάχη στήθος με στήθος Συντηρητικών-Εργατικών
Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσονται οι βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου στη Βρετανία με το κυβερνών κόμμα, τους Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον και το Εργατικό Κόμμα , αξιωματική αντιπολίτευση, να δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση. 

Τη μία μέρα προηγούνται κατά μία μονάδα οι Συντηρητικοί έναντι των Εργατικών και την άλλη έχει μικρό προβάδισμα το κόμμα του Έντ Μίλιμπαντ. Το Εργατικό Κόμμα διατηρεί οριακό προβάδισμα έναντι των Συντηρητικών, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας "YouGov" που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας "The Sun" και δόθηκε χτες στην δημοσιότητα. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, το 35% των ψηφοφόρων οι οποίοι ερωτήθηκαν απάντησαν ότι θα ψηφίσουν τους Εργατικούς και το 34% τους Συντηρητικούς.

Κλείσιμο
Κι ενώ πλησιάζει η μέρα της κάλπης, ο ηγέτης των Εργατικών "κλείνει το μάτι" στους Σκωτσέζους. Ο Εντ Μίλιμπαντ δήλωσε πως εάν εκλεγεί , θα βελτιώσει την ζωή της μεσαίας τάξης των Σκωτσέζων , σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.  

Από την πλευρά της,  η αρχηγός του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος, Νικολά Στάρτζεον, που διαδέχτηκε τον Άλεξ Σάλμοντ στο τιμόνι του κόμματος ,φέρεται να έχει συνάψει συμφωνία κάτω από το τραπέζι με τον επικεφαλής των Εργατικών προκειμένου οι δύο τους να βάλουν στο περιθώριο τους Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον. Η πληροφορία αυτή διέρρευσε στον βρετανικό Τύπο με την ίδια όμως να την διαψεύδει. 

Στο μεταξύ,  το αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας της Βρετανίας, με επικεφαλής τον Νάιτζελ Φάρατζ, δεν αναμένεται να ζήσει στιγμές δόξας, ανάλογες με αυτές που έζησε στις ευρωεκλογές. Tο Ukip συγκεντρώνει το 13% των προθέσεων ψήφου. 

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, ούτε οι Συντηρητικοί ούτε οι Εργατικοί αναμένεται να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των 650 εδρών. 

Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, τους εταίρους του Κάμερον στον κυβερνητικό συνασπισμό, παρατηρούνται αποσχιστικές... τάσεις. 

Ο Βρετανός βουλευτής, Άντριου Τζορτζ υποστήριξε ότι δεν θέλει άλλη συνεργασία ανάμεσα στους Συντηρητικούς και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες διαψεύδοντας τον ηγέτη του, Νικ Κλεγκ, ο οποίος από την πλευρά του επιμένει ότι το κόμμα του είναι αποφασισμένο να συνεργαστεί είτε με τους Τόρις είτε με τους Εργατικούς.

Ο Άντριου Τζορτζ , ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, αποστασιοποιείται από τον ηγέτη του κόμματός του, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου, και σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, δεν θα είναι ο μόνος... 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης