Πέντε δισ. δολάρια οικονομική βοήθεια από την Κίνα στην Βενεζουέλα!

Πέντε δισ. δολάρια οικονομική βοήθεια από την Κίνα στην Βενεζουέλα!

Το κράτος της Λατινικής Αμερικής αντιμετωπίζει εκτεταμένες ελλείψεις σε βασικά είδη, όπως λάδι, αλεύρι και γάλα

Πέντε δισ. δολάρια οικονομική βοήθεια από την Κίνα στην Βενεζουέλα!
Η Βενεζουέλα έλαβε οικονομική βοήθεια ύψους πέντε δισ. ευρώ από την Κίνα, ανακοίνωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο. Ο Μαδούρο δεν διευκρίνισε αν η συγκεκριμένη βοήθεια από την Κίνα είναι αυτοτελής ή αποτελεί τμήμα ενός μεγαλύτερου ποσού που αναμένεται να λάβει η χώρα στο μέλλον.



Η ανακοίνωση του Νικολάς Μαδούρο ήρθε περίπου τρεις μήνες μετά την επίσημη επίσκεψη του ίδιου στην Κίνα. Η Βενεζουέλα βρίσκεται αντιμέτωπη με βαθιά οικονομική κρίση και υπάρχει εκτεταμένη έλλειψη βασικών αγαθών, όπως είναι το γάλα, το αλεύρι, το λάδι και πολλά άλλα. Κατά την επίσκεψη Μαδούρο στην Κίνα τον περασμένο Ιανουάριο, η κυβέρνηση του Πεκίνου δεσμεύτηκε να επενδύσει στην Βενεζουέλα ποσόν μεγαλύτερο από 20 δισ. δολάρια.

Ένας από τους λόγους της κρίσης στην χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής είναι η πτώση της τιμής του πετρελαίου, που αποτελεί το κύριο εξαγωγικό της προϊόν, αφού το 96% των εσόδων της από εξαγωγές προέρχονται από το πετρέλαιο. Συγκεκριμένα, η τιμή του από τα 97 δολάρια που ήταν τον Απρίλιο του 2014, έχει πέσει αυτόν τον μήνα στα 50 δολάρια.
Κλείσιμο

Τα δάνεια από την Κίνα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής αυξήθηκαν σε ποσοστό 71% το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η «Βάση Οικονομικών Δεδομένων Κίνας - Λατινικής Αμερικής», (China-Latin America Finance Database).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης