Πατούλης στη Bild: Η κυβέρνηση Τσίπρα συμπεριφέρεται όπως ένας δικτάτορας

Πατούλης στη Bild: Η κυβέρνηση Τσίπρα συμπεριφέρεται όπως ένας δικτάτορας

Σάλος και στο διεθνή Τύπο από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μεταφέρουν τα ταμειακά αποθέματα στην Τράπεζα της Ελλάδας

Πατούλης στη Bild: Η κυβέρνηση Τσίπρα συμπεριφέρεται όπως ένας δικτάτορας
«Οι δήμοι σχεδιάζουν μία επανάσταση εναντίον του Τσίπρα», είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού Focus, επικαλούμενος τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μεταφέρουν τα ταμειακά αποθέματα στην Τράπεζα της Ελλάδας. 

«Πολλοί δημότες δεν συμφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να γίνει μεταφορά των ταμειακών αποθεμάτων των φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδας. O Γ. Πατούλης δήλωσε στην μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας τη Bild ότι η κυβέρνηση Τσίπρα συμπεριφέρεται όπως ένας δικτάτορας. Πρόκειται για μία αριστερή κυβέρνηση με νοοτροπία σοβιετικής εποχής», επισημαίνει το περιοδικό.   

Tο περιοδικό Focus σχολιάζει επιίσης τις δηλώσεις του αντάρτη του Μέρκελ, Mπερντ Λούκε. 

Κλείσιμο
Ο ηγέτης της ευρωσκεπιτκιστών της Γερμανίας "AfD" κάνει λόφο για αντιφατική πολιτική της ΕΚΤ σε ότι αφορά το  ελληνικό ζήτημα, κατηγορώντας ανοιχτά τον οργανισμό που διευθύνει ο Μάριο Ντράγκι.

Σε δηλώσεις του , ο Λούκε αναρωτιέται πως η ΕΚΤ θα καταφέρει να διασφαλίσει την σταθερότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα όταν παραμονεύει η χρεοκοπία.

 
Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με οξύτατες οικονομικές δυσκολίες. 

Η Ελλάδα ψάχνει και πάλι χρήματα. Η κυβέρνηση των Αθηνών υποχρεώνει όλα τα κρατικά ιδρύματα και τους δημόσιους οργανισμούς με νομοθετικό διάταγμα να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στην Τράπεζα της Ελλάδας. Στόχος είναι να πληρωθεί το ληξιπρόθεσμο χρέος της προς το ΔΝΤ μέσα στις επόμενες  εβδομάδες. Κι όλα αυτά πριν το Εurogroup της Παρασκευής στη Ρίγα της Λετονίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης