Επείγουσα κρίνουν τη λύση του Κυπριακού ΚΚ Τουρκίας και ΑΚΕΛ

Επείγουσα κρίνουν τη λύση του Κυπριακού ΚΚ Τουρκίας και ΑΚΕΛ

Η λύση πρέπει να προέλθει μέσα από συνομιλίες που θα καταλήξουν σε συμφωνία για μια Κύπρο ελεύθερη χωρίς κατοχή, αποστρατιωτικοποιημένη, χωρίς εγγυητικά επεμβατικά δικαιώματα στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας

Επείγουσα κρίνουν τη λύση του Κυπριακού ΚΚ Τουρκίας και ΑΚΕΛ
ΑΚΕΛ και Κομμουνιστικό κόμμα Τουρκίας θεωρούν ότι το αδιέξοδο στις συνομιλίες είναι επιβλαβές και τονίζουν ότι η λύση του Κυπριακού είναι επείγουσα.

Τα δυο κόμματα προχώρησαν στη δημοσιοποίηση κοινής δήλωσης. Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι τα δυο κόμματα τοποθετούνται στη βάση αρχών στο Κυπριακό, όπως και σε άλλα διεθνή θέματα της περιοχής.

Πρόσθεσε ότι συμφωνούν πως «η λύση πρέπει να προέλθει μέσα από συνομιλίες που θα καταλήξουν σε συμφωνία για μια Κύπρο ελεύθερη χωρίς κατοχή, αποστρατιωτικοποιημένη, χωρίς εγγυητικά επεμβατικά δικαιώματα στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε, εκτιμούν ότι οι μονομερείς ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης, ειδικά όσον αφορά στην οδηγία NAVTEX εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, «αποτελούν ακόμα ένα παράδειγμα της νεοοθωμανικής επεκτατικής της πολιτικής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης