Νιγηρία: Νέα, άγνωστη ασθένεια σκότωσε 17 άτομα!

Νιγηρία: Νέα, άγνωστη ασθένεια σκότωσε 17 άτομα!

Τα θύματα πάσχουν από πονοκεφάλους και μειωμένη όραση, ενώ πεθαίνουν μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που θα προσβληθούν

Νιγηρία: Νέα, άγνωστη ασθένεια σκότωσε 17 άτομα!
Μια μυστηριώδης νέα αρρώστια έκανε την εμφάνισή της στη νοτιοανατολική Νιγηρία, η οποία χρειάζεται μόλις 24 ώρες για να σκοτώσει τον ασθενή και μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 17 άτομα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης.

«Δεκαεπτά άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη μυστηριώδη ασθένεια, αφότου ξέσπασε αυτή, στις αρχές της εβδομάδας στην κωμόπολη Οντε-Ιρέλε», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο εντεταλμένος κυβερνητικός εκπρόσωπος της επαρχίας Όντο, στην οποία εμφανίστηκε η άγνωστη μέχρις στιγμής ασθένεια.

Μερικά από τα συμπτώματα που έχουν αναφερθεί περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, απώλεια βάρους, απώλεια οξύτητας της όρασης (θολούρα) και λιποθυμίες, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό από το Σάββατο, η νέα αυτή αρρώστια, χρειάζεται 24 ώρες για να σκοτώσει το άτομο το οποίο προσβάλλει.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, μέχρι τώρα, εργαστηριακοί έλεγχοι, έχουν αποκλείσει το γεγονός να πρόκειται για Εμπόλα, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ανέφερε πως έχει γνώση για 14 περιστατικά, εκ των οποίων τα 12 απέβησαν μοιραία.

Γιατροί, ειδικοί και επιδημιολόγοι από τον ΠΟΥ έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή για να ερευνήσουν την υπόθεση, ενώ δείγματα, έχουν σταλεί και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λάγκος για έρευνα, με εκπρόσωπο του ΠΟΥ να αναφέρει πως «τα δείγματα περιλαμβάνουν αίμα και ούρα από δυο θύματα και εγκεφαλονωτιαίο υγρό από ένα τρίτο θύμα» και έφτασαν στο νοσοκομείο από το πρωί της Κυριακής, όταν και άρχισε η διερεύνησή τους.
Κλείσιμο

Πάντως μέχρι τώρα, τις τελευταίες 72 ώρες, δεν αναφέρθηκαν άλλα κρούσματα ή θάνατοι, πέραν των 17 νεκρών και υπάρχει αισιοδοξία πως η ασθένεια δεν έχει μεταφερθεί εκτός της προσβληθείσας πόλης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης