Στην Ελλάδα για δίμηνη φροντίδα 51 Ελληνες του Ντονέτσκ

Στην Ελλάδα για δίμηνη φροντίδα 51 Ελληνες του Ντονέτσκ

Με έξοδα των ομογενειακών οργανώσεων της Ρωσίας, επικεφαλής των οποίων είναι ο Ιβάν Σαββίδης

Στην Ελλάδα για δίμηνη φροντίδα 51 Ελληνες του Ντονέτσκ
Για δίμηνη ιατρική αποκατάσταση μεταβαίνουν στην Ελλάδα 51 κάτοικοι του ελληνικού χωριού Στιλά στην περιφέρεια του Ντονέτσκ με έξοδα των ομογενειακών οργανώσεων της Ρωσίας.

«Όπως έγινε γνωστό σήμερα η ελληνική ομογένεια της Ρωσίας αναλαμβάνει όλα τα έξοδα, που σχετίζονται με τη φιλοξενία και τη διατροφή των ανθρώπων και τώρα διεκπεραιώνονται τα απαραίτητα έγγραφα για τη μετάβασή τους στην Ελλάδα», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της περιφέρειας Σταραμπέσεφσκι Ιβάν Μιχάιλοφ στο πρακτορείο ειδήσεων του Ντονέτσκ.

Ο Ιβάν Μιχάιλοφ ηγείται της περιφέρειας, που υπάγεται στη λεγόμενη “ΛΔ Ντονέτσκ”, όπως ονομάζουν την περιοχή, την οποία έχουν υπό τον έλεγχό τους οι ρωσόφωνοι αντάρτες του Ντονέτσκ και όπως εξήγησε «το θέμα είναι ότι τα ελληνικά χωριά βρίσκονται στη γραμμή απαγκίστρωσης και η αποκατάστασή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη». «Ελπίζουμε ότι με την υλοποίηση των συμφωνηθέντων στο Μινσκ η κατάσταση θα αλλάξει και θα μπορέσουμε να αρχίσουμε να οικοδομούμε μια ειρηνική ζωή στην περιφέρειά μας, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών οικισμών», είπε ο Μιχάιλοφ.

Κλείσιμο
Κατά τον τοπικό αξιωματούχο, οι δηλώσεις του οποίου αναπαράγονται από το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι «από τα εντατικά πυρά πυροβολικού από την πλευρά των Ουκρανών στρατιωτικών στην περιοχή έχουν πληγεί πέντε ελληνικά χωριά». «Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί ηθικά και σωματικά. Τους χρειάζεται μια παύση», σημείωσε ο Ιβάν Μιχάιλοφ, περιγράφοντας το χωριό Στιλά ως ένα από τα πλέον πληγέντα από τις εχθροπραξίες των τελευταίων πριν την εκεχειρία μηνών.

Επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας είναι ο γνωστός επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης